Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM otevřel středoevropský sklad náhradních dílů

Ondřej Láník
Diskuze (1)
General Motors Southeast Europe otevřel v maďarském městě Budaörs regionální centrum distribuce dílů PDC (Parts Distribution Center). Nový sklad bude poskytovat lepší a rychlejší služby dealerům a zákazníkům z této oblasti.

General Motors Southeast Europe otevřel v maďarském městě Budaörs regionální centrum distribuce dílů PDC (Parts Distribution Center). Nové centrum, které zabezpečí distribuci dílů do 11 zemí, bude poskytovat lepší a rychlejší služby dealerům a zákazníkům z této oblasti.

„Je to velký krok vpřed pro GM na některých z jeho nejrychleji rostoucích evropských trzích, ” říká Chris J. Lacey, výkonný ředitel GM Central and Eastern Europe. „Majitelé automobilů značek Opel a Chevrolet od Bukurešti po Prahu pocítí výhody rychlejších dodávek dílů. Nové centrum PDC jasně demonstruje jak dokážeme využít synergie v rámci našeho regionu v zájmu lepších služeb pro naše dealery, tak i zákazníky.“

Budova nového centra PDC má rozlohu 15 000 m2. V současnosti, při rozběhu všech činností, centrum expeduje díly automobilů Opel. Už koncem roku se „nabídka“ rozšíří i o díly automobilů Chevrolet. Pro značku Opel je v centru PDC k dispozici 10 800 různých dílů, což představuje celkem asi 110 kamionů materiálu. Počáteční hodnota tohoto skladu je 7 milionů eur. Zpočátku bude centrum PDC dodávat díly do čtyř zemí EU v tomto regionu (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko), dalším sedm zemí se připojí ještě do konce tohoto roku.

Výhodou pro dealery i zákazníky bude lepší dostupnost dílů a jejich kratší dodací termíny. Dodací lhůty běžných i expresních dodávek se zřetelně sníží. Za normálních okolností bude díl požadovaný v ČR v případě urgentní dodávky na místě určení během následujícího dne po objednání.

Regionální centrum distribuce náhradních dílů PDC řídí nový společný podnik vytvořený společnostmi Caterpillar (CAT) a General Motors, který v zastoupení GM provozuje podobná zařízení i v Německu a Itálii. Společný podnik zaměstnává

v provozu 58 pracovníků a úzce spolupracuje s regionálním týmem poprodejních služeb GM. Tým specialistů distribučního centra PDC podrobně monitoruje objednávky a dodávky, centrum v současné době denně odbaví na 4000 dodávek dealerům v regionu.

Ondřej Láník
Diskuze (1)