Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gumball 3000 2013: třetí (a poslední) havárie supersportu

Michal Fokt
Diskuze (23)
Letošní milionářský závod Gumball 3000 se stal osudný i sportovnímu kupé Porsche 911 Turbo, celkový počet poničených automobilů se tedy ustálil na třech.

Závod Gumball 3000 se celkem pochopitelně neobejde bez nějakých těch havárií a jak už víte z článku Gumball 3000 2013 už má dvě automobilové oběti, ve Skandinávii to odneslo Lamborghini Murcielago SV, v Pobaltí pak Ferrari 458 Italia a trojlístek letošních havárií završil v pátek ještě "crash" Porsche 911 Turbo 997.

K poslednímu incidentu došlo na cestě do cíle, který byl letos v Monackém knížectví při příležitosti tamní Grand Prix. Devětsetjedenáctka havarovala na rakouské dálnici A2 nedaleko Villachu. Podle informací jednoho z účastníků oficiálního „dobrodružného výletu“, který se s nimi podělil na Twitteru, se dvojici uvnitř nic nestalo. Za všechno může mokro a řidič prostě a jednoduše ztratil kontrolu nad řízením, stejně jako dva jeho předchůdci v poněkud severnějších končinách starého kontinentu.

To, že nejel předpisově a nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, respektive aktuálním přírodním podmínkám, je asi každému jasné. V Evropě je aktuálně na konec května chladno, nedaleko Villachu dokonce sněžilo - pravda, ono je to sice v Alpách, ale ani tam tohle extrémní počasí zvykem na jaře nebývá.

Porsche má ohoblovanou celou levou stranu, blatník spolu s veškerou technikou ukrytou pod ním přišel vniveč. Na vrakovišti však určitě neskončí, opravit naštěstí půjde. Předpokládejme, že majitel má auto pojištěné i proti vlastní hlouposti, takže se jeho finanční ústav při placení řádně prohne.

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - flyboyeda
27. 5. 2013 12:33
řidič nepřizpůsobil jízdu
špatnému rozložení váhy vozu s motorem vzadu
Avatar - ericho33
26. 5. 2013 22:44
Re: ...
Pred CA, sa musí mať každý na pozore >:D >:D >:D
A aj KM >:D
Tu si nikdy nemôžeš byť ničím istý. Aj keď ho budeš mať 100m pred sebou, je pravdepodobné, že ti rozmláti zadok ;-)
Takže bacha >:-[]
Avatar - rohYpnol
26. 5. 2013 19:28
Re: Zvrhlíci
O mé řidičské umění tady vůbec nejde ;-) Gumball je mi volný. Snobíci se chtějí zabavit, nu což.
A upřímně - po projížďce po naší D1 budou mít jasno, že je lepší se obloukem naší zemi vyhnout. Jedině že by byla do jízdního programu zahrnuta tato etapa jako offroadová vložka >:-[]
26. 5. 2013 17:46
Ten srot vraj opravia.
Preco nie, ked ho potom kupi nejaky blbecek z vychodu.
26. 5. 2013 17:42
Re: Zvrhlíci
Nesmíš vycházet jen z našeho českého rybníčku (bažiny??) Btw kolik Čechů letos jelo G3000? Tato akce u nás probehla již jednou - v květnu 2005 měli v Praze dokonce checkpoint a dali vydělat jednomu dobrému hotelu na Senovážném nám. v Praze. I to považuji za dovezení peněz do ČR protože i když hotel patří řetězci tak v něm pracují naši lidé. Tehdy jsem byl osobně u toho a vím že jak hotel tak personál si akci velmi velmi chválili. Nakonec k tomu silnému sportovnímu vozu - při vší úctě k Vašemu řidičskému umění - mám pod kapotou 480 k a znám několik desítek lidí vlastnících sportovní auta nad 400 k různých značek a troufnu si říci že min.90% je při jízdě stylem limit +10 obtěžováno (najíždění, blikání, předjíždění za každou cenu a kdekoli) řidiči povětšinou liftbacků nebo kombi masových značek s více či méně zdařilými "tuningovými" úpravami. Nic proti nikomu ale to co jsem napsal je ze zkušenosti. G3000 je popravdě nevšední způsob trávení volného času, nicméně účastníci, diváci, pumpaři, hotely si přilepší a koneckonců i policie za těch 6 pokut za rychlost a pár dálničních známek ;-)