Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gymkhana 5: Ken Block řádí s Fiestou v ulicích San Francisca

Aleš Dragoun
Diskuze (38)
Pátý díl filmu Gymkhana Kena Blocka se přesunul z Hollywoodu do San Francisca a zároveň se vrací k ukázkám řidičských dovedností.

Kdo je Ken Block, asi všichni fanoušci motoristického sportu vědí. Jeho zbraní je parkovací brzda a jeho revírem, tedy spíše disciplínou gymkhana. Kdysi možná jízda zručnosti, dnes doslova automobilový balet. Block tentokrát svou řádně nabroušenou Fiestu vytáhl do San Francisca. Auto bylo vybaveno kamerami všude, kde to jen šlo. Včetně zavěšení. Jak jinak chcete pořídit efektní záběry?

A Ken driftoval. Taky si trochu zaskákal. Aby ne, vždyť San Francisco je známé svými příkrými ulicemi. Nechtěl si hrát na Steva McQueena. Ale jeho Fiesta je mnohem mladší, menší a obratnější. A jakoby náhodou cestou potkal na krosové motorce Travise Pastranu. Ne, zas až taková náhoda to nebyla. Jelo se na uzavřené trati s vyloučením běžného provozu. Američani jsou sice blázni, ale ne takoví, aby hazardovali se životy. Svými i cizími. Povolání automobilového závodníka je přece dost nebezpečné samo o sobě.

Vozy slavné lanovky, tentokrát ovšem ve formě jakýchsi autobusů a nikoli tramvají se pohybovaly a Ken předváděl své umění také mezi nimi. Poté, co asfalt v kalifornském městě řádně pogumoval řekl: „San Francisco bylo pro gymkhanu naprosto úžasné. Opravdu, je skutečně jedinečné pro tenhle sport a v jeho ulicích jsem mohl dělat některé věci, které by mě předtím ani nenapadly. Třeba skoky ve driftu nebo s dopadem na vrchol kopce. Je super, jak tenhle projekt dopadl a jsem šťastný, že jsem tam mohl vyvádět zrovna takové kousky. Děkuji všem obyvatelům a lidem, kteří nám tuhle jízdu umožnili.“

Akce je na videu asi 7,5 minuty, zbytek z desetiminutového filmu jsou propagační a opakované záběry. Někam se taky musí vejít titulky a celý produkt včetně jezdce je třeba prodat. A to, jak tvrdí zlí jazykové, jde Blockovi ještě mnohem lépe než jízda samotná.

Aleš Dragoun
Diskuze (38)
10. 7. 2012 20:33
Re: Komedie
Známá, která žije v Itálii říkala, že není problém si v restauraci objednat Picolo nebo Grande Espresso a všichni rozumí tomu, co se po nich chce...
10. 7. 2012 20:29
Re: Komedie
Mám na mysli umělé sladidlo. Doufám, že tě to nepohoršuje.
10. 7. 2012 20:19
Re: Komedie
Kopi luwak piju taky čisté... ostatní kafe si klidně trochu přisladím.
Avatar - Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
Re: nuda
Poslední větu určitě nemyslíš vážně...
10. 7. 2012 19:17
nuda
vydržel jsem do 3minuty a pak to vypnul. Jedno video jak druhý, pořád dokola. Kdo to vidí poprvé tak čumí, podruhé a xté už zbytečná ztráta času. Navíc v zimě takhle jezdí kde kdo, sice někdy neplánovaně udělá pár piruet, ale o to víc se na to dá koukat :-)