Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann 6 Coupé 645Ci HM 5.2

Miroslav Kudělka
Diskuze (11)
Nové kupé řady 6 od BMW ještě na trhu není příliš dlouho a již se etablovalo jako jedinečné GT. Renomovaný úpravce vozů BMW Hamann Motorsport však již přispěchal s jeho vylepšenou verzí.

Nové kupé řady 6 od BMW ještě na trhu není příliš dlouho a již se etablovalo jako jedinečné GT. Renomovaný úpravce vozů BMW Hamann Motorsport však již přispěchal s jeho vylepšenou verzí.

U Hamanna se do úpravy nové šestky vrhli s vervou sobě vlastní a výsledek stojí rozhodně za povšimnutí. Nejvíce práce bylo provedeno pod kapotou, kde se usídlil sice stejný osmiválec, ale s podstatně zvětšeným objemem. Díky novým pístům a klikové hřídeli s větším zdvihem nyní disponuje objemem 5,2 litru a společně s dalšími úpravami jako jsou nové těsnění pod hlavou, sportovní vzduchové filtry, upravené výfukové potrubí a přeprogramovaná řídící jednotka dosahuje výkonu 303 kW (412 k) při 6100 ot/min a masivního točivého momentu 550 Nm při 3900 ot/min. Tato síla mu společně s odstraněným omezovačem rychlosti umožňuje rozpálit toto kupé až na rychlost 289 km/h. Pro bezpečné zvládnutí takové rychlosti nabízí Hamann dvě varianty podvozku. Ta jednodušší nabízí sportovní pružiny, které vůz snižují vpředu o 40 mm a vzadu o 20 mm. Pro znalce jsou v nabídce kompletní pružící a tlumící jednotky s možností výškového nastavení. Pro přední nápravu umožňují snížení až 60 mm, pro zadní o 30 mm. Nad jistým zastavením za všech okolností bdí na přední nápravě duté a drážkované kotouče o průměru 365 mm, které svírají rudě lakované třmeny s osmi pístky. Tyhle skvosty jsou ukryty za hliníkovými koly o průměrech 18“ až 20“. Ty největší kola mají rozměry 10J x 20“ vpředu a 10.5J x 20“ vzadu a jsou osazeny pneumatikami 245/35 ZR 20 na přední nápravě a 275/30 ZR 20 na hnané zadní nápravě.

Také na vnějším vzhledu je zásah techniků od Hamanna patrný. Přední spoiler dodává kupé dravý až agresivní výraz a také výrazně podporuje přítlak přední nápravy. Nemohou chybět nástavce prahů pro podtržení sportovní linie a nejvíce doplňků nalezneme na zádi. Pod nárazníkem si našel místo přídavný spoiler, do kterého jsou elegantně začleněny dvě dvojice výfukových koncovek o průměru 76 mm. Neruší ani rozměrný spoiler na víku zavazadlového prostoru doplněný malým střešním spoilerem. Oby byly optimalizovány pro zvětšení přítlaku zadní nápravy. V nabídce pro interiér jsou hliníkové pedály a opěrky nohou, koberce s logem úpravce a jinak lze doplnit cokoliv si zákazník bude přát. Vše je jen otázkou jeho konta.       





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz. Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Miroslav Kudělka
Diskuze (11)