Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson se vrací do světa jízdních kol. Levně je nekoupíte

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Harley-Davidson v rámci letošních oslav 115. výročí svého založení připomene i jednu téměř zapomenout část historie, kterou představuje výroba jízdních kol.

Harley-Davidson na rozdíl od jiných výrobců motocyklů a automobilů, jejichž počátky jsou spojeny s přelomem devatenáctého a dvacátého století, nezačínal s výrobou jízdních kol, z nichž přešel na stroje vybavené spalovacím motorem, ale rovnou se věnoval motorkám.

V historii severoamerické značky i přesto figurují jízdní kola a nyní se je Harley-Davidson rozhodl připomenout prostřednictvím repliky modelu, který byl vyráběn v letech 1917 až 1922.

Harley-Davidson Model 7-17 Standard posloužil za vzor pro vznik deseti nových exemplářů. Výrobu zadalo Harley-Davidson Museum v Milwaukee společnosti Heritage Bicycles, sídlící v Chicagu.

Firma, která se specializuje na výrobu jízdních kol, vyrobí skutečně velmi přesné repliky přes sto let starého jízdního kola, i když rozměry rámu byly mírně zvětšeny, aby uspokojily potřeby vyšších jezdců. Atmosféru druhého desetiletí dvacátého století pak navodí i barevné provedení s ručně malovanými linkami.

Harley-Davidson Model 7-17 Standard vyrobený u Heritage Bicycles vyjde podle dostupných informací na 4200 amerických dolarů (zhruba 94.500 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)