Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Si Sedan Concept

Michal Fokt
Diskuze (140)
Honda v Chicagu ukázala prototyp sportovního sedanu Civic s výkonem 200 koní.

Honda v Chicagu ukázala prototyp sportovního sedanu Civic s výkonem 200 koní.

Japonská automobilka již několik doní před začátkem autosalonu v Chicagu slibovala představení jedné světové premiéry. V úvahu přicházela pouze čtyřdveřová verze sportovního modelu Civic Si, ti odvážnější tipovali nové CRX. Potvrdila se první varianta, jde o studii Civic Si Sedan Concept.

Honda se nijak netají tím, že začne sedan Si prodávat již koncem letošního roku, takže dojde poprvé v historii k tomu, že bude sportovní model Si nabízen ve dvou karosářských verzích, tou první je již v současnosti prodávané atraktivní kupé. Sedan bude pohánět stejný 200koňový (147 kW) atmosférický dvoulitr i-VTEC, jako má kupé Si, jednotka bude zkombinována s manuální šestistupňovou převodovkou a standardem bude i diferenciál s omezenou svorností. Koncept spočívá na osmnáctipalcových pneumatikách 225/40 a je vybaven vrtanými brzdovými kotouči Brembo se čtyřpístkovými třmeny.

Sériová podoba sedanu Si bude zřejmě s konceptem téměř identická, přijde patrně pouze o plastové nástavce blatníků a výrazné nástavce prahů. Počítat nelze ani s masivním zadním křídlem.

Velkou neznámou je případný příchod sportovního sedanu Civic na evropský trh. Vzhledem k tomu, že bude existovat, nic s výjimkou jakýchsi nepochopitelných marketingových překážek příchodu do Evropy nebrání. V současnosti je však jistý pouze třídveřový Civic Type-R, který bude jako studie poprvé k vidění za pár týdnů v Ženevě a obáváme se, že bude jeho přítomnost na trhu sportovních aut považovat konzervativní Honda za dostatečnou, přestože konkurence nabízí více verzí svých špičkových výkonných verzí, byť jde vesměs výhradně o 3D a 5D hatchbacky.

Michal Fokt
Diskuze (140)
11. 2. 2006 11:00
Re: jak ridit Civica
To se tedy setsakra mýlíš. Tihle týpkové... ti VW nekupují... to je pro ně levnej výprodej, ti míří do jinejch cenovejch hladin... P.S. Dík za uznání :-)
10. 2. 2006 20:26
Re: Rejpálkové
:-O :*) ;-) :-) :yes:
10. 2. 2006 20:25
Re: jak ridit Civica
Vypadá to, že si tu trénuješ pohřební proslovy. Tam by to možná zabralo... tady těžko. Miluju ty jezdce formule patník, co jezděj tady po těch rozbitejch okreskách a tváří se, že včera udělali mezi Kraslicema a Plzní dvákrat mach jedna. Auto, Terminátore, je především o dobrém pocitu z krásné karoserie. 99% ridičů nepozná, jestli jedou v předokolce nebo v autíčku na strvačník. A protože se tu pohybujeme na poli nižší střední třídy, tedy na poli masovejch masovek... nech si zajít chutě na pocity z Astonu... Normálně si sedni do svýho auta, zařaď a modli se, abys dojel... protože to je ten pravej zážitek - dojet do cíle... P.S. Uniká mi souvislost tvé poslední věty...
10. 2. 2006 20:16
Re: JAK KUPOVAT CIVICA (repete)
:-) :yes: