Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Tourer Concept: kombi jako břitva

Michal Fokt
Diskuze (141)
Honda v Ženevě oficiálně představila studii kombi verze kompaktu Civic. Vypadá ještě dynamičtěji, než výchozí pětidveřový hatchback.

Honda už nás vloni v Paříži navnadila na letošní Ženevu skicou siluety kombíku Civic a v únoru už předložila nákres, vcelku reálně ukazující podobu zadní partie rodinnější verze japonského kompaktu, nyní už jsme se dočkali oficiálního odhalení.

Kombíky už dnes rozhodně nejsou jen neforemnými krabicovými deriváty výchozích modelů a Civic Wagon patří k těm vozům, které se dají považovat za atraktivnější, než pětidveřová verze. Sází na výrazně sportovní styl, charakterizovaný velkým střešním spoilerem, vizuální absencí zadního sloupku karoserie a světlomety ve stylu modelu Accord Tourer a rozměrnou koncovkou výfuku, umístěnou uprostřed velkého difuzoru zadního nárazníku. Kvůli zachování proporcí mezi spodní a horní částí karoserie byla změněna celá spodní linie oken, která stoupá pozvolněji.

Příď dostala trošku LED ozdob, novou masku chladiče a přední blatníky jsou lehce vytažené, což jsou ovšem zcela jistě změny, které se do sériové výroby nedostanou, stejně jako centrálně vedený výfuk, všechno ostatní ale zůstane zcela jistě beze změn.

Dostupné informace o autě se od posledně nezměnily, takže stále můžeme spekulovat o velikosti kufru, o kterém Honda prozradila jen to, že bude jeden z největších ve třídě. Už Civic 5D se pyšní v nižší střední třídě bezkonkurenčními 477 l (bez započtení prostoru pod podlahou je to 401 l) a není tak vůbec vyloučeno, že by mohla být v ohrožení rekordní hodnota 610 l Škody Octavia Combi a to ve výrazně (aero)dynamičtějším kabátě.

Pro Civic Wagon bude zřejmě optimální motorizací nový dieselový motor 1.6 i-DTEC s 88 kW a 300 N.m, v nabídce ale bude zřejmě i kompletní škála tradičnějších motorizací, tedy benzinové motory 1,4 l/73 kW a 1,8 l/104 kW spolu s turbodieselem 2,2 l/110 kW. Do prodeje se Civic Tourer dostane na jaře příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (141)
Avatar - Choochoo
8. 3. 2013 07:36
Re: dalsi foto
Jojo, taky jsem se u ni [odkaz] drive pozastavil :yes:
Tak tohle a slovo design jde dohromady. Vetsina tuctovych krabic, ceskych snu, s dolepenym batohem a jednim oknem navic ala Felicia kombi, se svetly s 80.let nejsou v dnesni dobe hodny slova design :no:
Avatar - Rysguf.
8. 3. 2013 00:07
Re: dalsi foto
Ano, ano, ano...ta druha foto, to je na plakát :yes: To je proste nadhera, na to sa vydrzim pozerat 10 minut. To sa snad ani neni pravda... :yes: :yes: :yes:
Avatar - Ozzman
5. 3. 2013 18:55
Re: Civic
Jo.. >:D už teď chápu, co řešíte
Potraviny jako potraviny.... dobře přeložím takhle se u nás říká obchodu s potravinami.. např. Jdu do potravin pro rohliky... takže.. jestli to berete takhle, tak to se omlouvám, moje chyba..
Avatar - TeeJay
5. 3. 2013 16:48
Re: Civic
Že se vám do toho míchám (to by člověk nevěřil, o čem se dá na auto.cz diskutovat) >:D - psals potraviny jako potraviny, což je dost fatální omyl. A když baštíš vše, tedy i polské dobroty, je větší šance, že se k tomu kontaminovanému nachomýtneš...

V tomto ohledu je můj postoj naprosto identický jako Kingův - ze mě nemají Poláci ani zlotý. :-!
Avatar - Ozzman
5. 3. 2013 12:14
Re: Civic
Prosím nauč se číst chlapče :-) Píšu, že kupuju otrávené polské výrobky?:D Myslíš, že cokoliv co je od nich je otrávené? I to co si dáš u nich v zemi ve vybraných lahúdkářství?:D To snad ne:D

P.s. Ty si mě snad viděl napsat, že kupuju polský šmejdy?:D Popisoval sem, že je jedno kde ten výrobek koupim ne? Mouka od jednoho výrobce je stejná v lídlu v Tescu i u v malym krámku na vesnici...