Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Wagon Concept: Větší kufr v sexy balení

Michal Fokt
Diskuze (24)
Honda na ženevském autosalonu představí studii kombíku řady Civic, předznamenávající jeho finální podobu. Kontroverzi střídá elegance a sportovní styl.

Ačkoli naše anketa ukázala, že se devátá generace Hondy Civic většině hlasujících čtenářů auto.cz líbí, najdou se pochopitelně i tací, co mají problém s jeho lehce kontroverzními předními nebo naopak se zadními partiemi. Ti prvně jmenovaní svůj názor nezmění ani s příchodem verze kombi, ti druzí by ovšem mohli. Oficiální skica totiž ukazuje, jak bude záď kombíku Civic vypadat a od poněkud bipolárního ztvárnění u hatchbacku se bude dost radikálně lišit.

Honda u Civicu Wagon vsadí na výrazně sportovní styl, charakterizovaný velkým střešním spoilerem, vizuální absencí zadního sloupku karoserie a světlomety ve stylu modelu Accord Tourer. Zatímco Civic 5D před světem koncovky výfuku cudně ukrývá, koncept kombíku se pochlubí výrazným, centrálně umístěným chromovaným lichoběžníkem.

Automobilka sama zatím veškeré informace k druhé (a patrně poslední) karosářské variantě Civicu 9G (chystané kompaktní MPV by mělo existovat jako samostatný model) tají, ale v tomto případě není až tak těžké zahrát si na věštce. Slaboučký benzinový stokoňový motor 1,4 l se v nabídce (doufejme) neobjeví a plná zodpovědnost za uspokojení tradičně silné benzinově orientované klientely Hondy tak zcela převezme motor 1,8 i-VTEC/104 kW. Větší možnost volby tak bude paradoxně v případě dieselových motorů. Klasický 110kW 2,2 i-DTEC se 350 Nm doplní šestnáctistovka s 88 kW a 300 Nm, která se začně nabízet pro hatchbacky Civic už v březnu.

Jak velký kufr Civic kombi nabídne, můžeme jen spekulovat. Už Civic 5D se pyšní v nižší střední třídě bezkonkurenčními 477 l, přičemž bez započtení prostrou pod podlahou je to 401 l, kombi s delším zadním převisem by tedy mohlo atakovat hranici 600 l, dost možná i více.

Zákulisní informace tvrdí, že produkční verze kombíku Honda Civic, ať už se nakonec bude jmenovat Wagon, Tourer nebo Aerodeck, bude mít premiéru v září na frankfurtském autosalonu a prodej bude zahájen v posledním čtvrtletí 2013.

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - Emel
7. 2. 2013 10:29
Re: To je ok
Nevím jestli si rozumíme ve slově atraktivní... ale mně se vždy líbila Octavia, líbí se mi nová Astra, Focus, Ceed, vcelku i Megane...
6. 2. 2013 18:55
Re: Civic Tourer
Uznavam, Genesis je velice slusny auto. Takovy malinko neotesany, ale dobry. Pokavad se clovek nesveze v BRZ.. ;)
Avatar - King
6. 2. 2013 18:52
Re: Civic Tourer
Tak ačkoli by u Hyundaie rádi, žádná auto nemají na úrovni Hondy a hned tak asi mít nebudou. Konkurence pro H/K je PSA, Fiat apod. Na druhou stranu ale zase mají Genesis Coupe...
6. 2. 2013 18:43
Re: Civic Tourer
Hologram? Co je to za blabol?
6. 2. 2013 18:42
Re: Civic Tourer
Accord je starsi, ale kdyz jsem se svezl v nove i40 a nasledne jsem sednul zpet za volant Accorda 2009..Neskutecny rozdil. Ve vsem. Uz jen posed za volantem v Hjundee mi byl neprijemnej.
Ale ja uz jsem holt navyklej. Muzu ale s klidem rici, ze BMW to taky dela spravne a jezdim s nim taky rad.