Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Honda Concept S na oficiálním videu

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Honda nedávno zveřejnila první video, na kterém se prohání hybridní Concept S. Dynamicky střižené MPV je určeno nejprve Číňanům.

Honda představila svůj Concept S vedle sedanu Concept C na letošním dubnovém autosalonu v Pekingu. Concept S byl stejně jako jeho tříprostorový sourozenec navržen pro čínský trh, ovšem s tím, že se jeho sériová podoba může začít nabízet v budoucnu i celosvětově.

Písmeno S v názvu značí významy anglických výrazů Stylish (stylový či vkusný), Smart (chytrý) a Surprise (překvapení, údiv). Honda neuvolnila dosud žádné podrobnosti, pouze se oficiálně zmínila o tom, že studie je vybavena hybridním pohonem. Má poskytovat radost z jízdy, ale zároveň být šetrná k životnímu prostředí. Prostorností se dokáže vyrovnat MPV, místo pro nohy zadních cestujících je vpravdě královské. Na fotografiích i videu vypadá ovšem velmi dynamicky a možná i trošku agresivně. Bohatě prosklená střecha je každopádně alespoň opticky nižší, než tomu u vozidel této kategorie bývá. Rozměry ovšem zůstaly tajemstvím.

Produkční variantu by měla vyrábět společnost Dongfeng Honda Automobile již od příštího roku, do dalších zemí kromě Říše středu se novinka dostane až v roce 2014. Honda se v tomto segmentu na starém kontinentu od ukončení prodeje extravagantního šestimístného F-RV momentálně neangažuje. Pokud se modelu na základě Conceptu S dočkáme i v Evropě, stane se spíše pokračovatelem řady Stream.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - Swordfish76
6. 2. 2013 15:42
Re: tleskám,
Jestli se nepletu, tak současná verze Streama se vůbec nevyrábí ve verzi s levostranným řízením a prodává se jen v Japonsku, Singapuru a Malajsii. Bohužel. Jsem majitelem předchozí verze RN3 z roku 2003 a je to naprosto skvělé rodinné auto, Novější verze musí být ještě lepší, i ten desigh je nádherný.
Avatar - Swordfish76
6. 2. 2013 15:37
Už aby to tu bylo
Jako majitel Streama jenom tleskám. Už jsem se bál, že jako nástupce budu muset v kategorii MPV volit něco od japonské konkurence (Mazda 5, Toyota Verso ...), ale pokud se tohle bude dovážet i do Evropy pak jedině Hondu ;-)
Avatar - theolli
17. 9. 2012 21:06
Re: tleskám,
Jo taky se mi líbi současná Stream ale máme smůlu
Avatar - romgator
17. 9. 2012 19:01
Hybridy
Mě auta s hybridním pohonem zajímají. Až dosud to byl od Hondy Jazz CR-Z a Insight. Toyota taky pěkné válí. Vypadá to na zelenou revoluci v automobilismu. Tedy každá významnější značka se o nějaký hybrid snaží. O LPG a CNG ani nemluvě. Držím palce, doufám, že se to dostane i do Evropy.
Avatar - TeeJay
17. 9. 2012 16:05
Re: tleskám,
Souhlas, tohle je jasný návrat modelu Stream - žádné nafouklé MPV, ale spíše štíhlý, mírně zvýšený kombík. Má být prodávaný globálně, takže určitě i v Evropě. :-) :yes: Jen doteď nemohu pochopit, proč k nám neposlali současný JDM Stream. :-(