Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Forza 125 je ve své nejnovější podobě ještě praktičtější

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Honda si pro letošní sezónu připravila lehkou modernizaci svého úspěšného skútru Forza 125 a zaměřila se především na komfort a výbavu.

Honda Forza 125 má na svém kontě od roku 2015 přes 30.000 prodaných exemplářů na evropském trhu. Zákazníci oceňují atraktivní design, ovladatelnost i praktické přednosti tohoto skútru.

Pro modelový rok 2018 má být Forza 125 ještě příjemnější a praktičtějším společníkem a to díky řadě novinek ve výbavě. Ty se ukrývají za lehce přepracovanou vizáží s novým elektricky stavitelným větrným štítkem, jehož polohu lze upravovat prostřednictvím tlačítka na levé rukojeti v rozmezí 140 mm.

Modernizovaný skútr pak lze identifikovat i díky tomu, že jeho světla i ukazatele směru nyní tvoří světelné diody. Paleta nabízených laků pak pro rok 2018 obsahuje pět kombinací barev, z nichž dvě, jimiž jsou matná metalická červeň s černou perletí a matná metalická bílá s šedou metalízou, jsou nové.

Vedle změn v designu a nového větrného štítku se může jezdec těšit i z přepracovaného přístrojové štítu. Ten se vedle dvojice kruhových analogových přístrojů pyšní novým a větším displejem, nabízejícím větší množství zobrazovaných údajů. Navíc lze volit ze tří režimů zobrazení, z nichž první obsahuje počítadlo kilometrů, dojezd a aktuální spotřebu paliva, druhý zahrnuje denní počítadlo kilometrů, průměrnou spotřebu a čas jízdy, třetí pak nabízí teplotu vzduchu a informace o stavu baterie.

Novinkou ve výbavě je dále inteligentní systém Smart Key, umožňující startování a zamknutí i odemknutí skútrů a to včetně přídavného kufru o objemu 45 litru, usazeného za sedlem, bez klíče, resp. jezdci stačí mít klíč u sebe.

Poslední zásadní změnou oproti dosavadnímu provedení je zvětšení objemu zavazadlového prostoru pod sedlem o 5,5 litru na 53,5 litrů. Pro uložení menších předmětů je pak připravena uzamykatelná schránka v levé části kapotáže a vedle ní je umístěna 12V zásuvka.

Honda Forza 125 i nadále ke svému pohonu využívá kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec se čtyřventilovou technikou a vstřikováním paliva, který z objemu 125 cm3 poskytuje nejvyšší výkon 11 kW (15 k) při 8500 min-1 a točivý moment 12,5 N.m při 8250 min-1.

Skútr s celkovou délkou 2140 mm, šířkou 755 mm a výškou 1470 mm na kolech obutých do pneumatik o rozměrech 120/70 R15 vpředu a 140/70 R14 vzadu může dosahovat nejvyšší rychlosti 108 km/h. Palivová nádrž o objemu 11,5 l má umožňovat dojezd téměř 500 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)