Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Odyssey 2011: Čtvrtá generace pro americký trh

Diskuze (1)
Americká Honda zveřejnila první podrobnosti k nové Hondě Odyssey, v USA nejprodávanějšímu autu ve své třídě.

Velké 5,1 metru dlouhé MPV má zcela nový design a stojí na podvozkové platformě aktuální generace americké Hondy Accord.

Nová Honda Odyssey je snadno rozeznatelná podle zcela nového designu karoserie. Příď nese světla a masku chladiče s tvarem odvozeným od dalších amerických i evropských Hond, na ni ale navazuje zcela nové pojetí karoserie. Místo dosavadního funkčního designu se Honda u čtvrté Odyssey rozhodla pro futuristický a extravagantní vzhled s výraznými hranami a ostrými úhly. Markantní je například spodní hrana oken se zalomením na zadních dveřích.

Pohon i nadále obstarává vidlicový šestiválec 3,5 i-VTEC vybavený třífázovým odpojováním válců VCM. Podle aktuální zátěže může motor běžet na šest, čtyři, nebo tři válce a tím šetřit palivo při plynulé jízdě. Systém je spojen s variabilním časováním ventilů i-VTEC – u neaktivních válců dochází k přerušení mechanické vazby mezi ventilem a ovládajícím vahadlem, ventily v daném válci tak zůstávají uzavřeny.

Ve standardní výbavě budou v USA mimo jiné zahrnuty xenonové světlomety, navigace s hlasovým ovládáním, zábavní systém pro zadní sedadla, 18palcová kola, elektrické ovládání dveří zavazadlového prostoru, ale také 15 držáků na nápoje.

Bližší technické údaje a další podrobnosti budou zveřejněny na podzim při uvedení do prodeje.

Diskuze (1)
Avatar - Slavek-TDM
20. 6. 2010 11:28
Honda
Tak tohle by mi pred garazi nevadilo :yes: Zaujalo me to uzavirani ventilu, kdyz jsou valce odpojeny. Treba je ten popis spatne, protoze si myslim, ze by tam dochazelo ke ztratam pri kompresi a podtlaku. Ja bych naopak rekl, ze by ventily mely byt do posledni chvile pred HU a DU otevreny.