Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Pilot III přinese revoluční design, premiéru sledujte živě

Jan Mička
Diskuze (31)
Na autosalonu v Chicagu se představí zcela nová generace Hondy Pilot. Pro náš trh to sice nic neznamená, tvary jsou však revoluční.

Na začátku února jsme vám ukázali vůbec první snímek ryze americké Hondy Pilot, přičemž i z něj bylo jasně patrné, že silně krabicovitému období modelu jako takového je zažehnáno. Trvalo to přitom dlouhých třináct let, po které nám vůz zepředu trochu připomínal Ladu 2107. Upřít mu však rozhodně nemůžeme praktičnost – ve třech řadách sedadel odveze až osm cestujících.

Oficiální informace prozatím nejsou k dispozici a dokonce i přiložené fotografie zveřejnil server Edmunds.com. Premiéra v Chicagu je však plánována na dnešek, tedy 12. února v 9:30 centrálního standardního času (přibližně v 16:30 našeho času). V přiloženém videu můžete sledovat odpočet do zahájení představení.

Honda o voze mluví jako o SUV s revolučním designem, což se rozhodně musí nechat. Je to zkrátka kus amerického železa (vývoj i výroba proběhne v USA, jak je u Pilotu zvykem), který měl dosud pod kapotou zážehový šestiválec o objemu 3,5 litru a výkonu 250 koní. Těžko říci, zda Honda s tímto motorem počítá i do budoucna, nebo sáhne po něčem úspornějším. Dvakrát přeplňovanou šestnáctistovku z modernizovaného CR-V však rozhodně nečekejte.

Jan Mička
Diskuze (31)
Avatar - Ada je zase tady
13. 2. 2015 01:59
Outlander III.
Interiér (ošklivý) je sice jiný, také maska chladiče, ale celková stavba designu toho pontonu je jen trochu větší brácha 3.generace Mitsu Outlander
Avatar - white label
12. 2. 2015 21:09
Re: Revoluce!
Děláš dobře, že mě čteš pozorně a snažíš se vše si pečlivě zapamatovat. ;-)
Kdy tedy přijdou, do běžné produkce, "revoluční" benzínové turbomotory a dvojspojkové převodovky od Hondy. Vypadá to, že než to bude in pro Hondu, už to bude pro ostatní spíš retro... >:-[]
Avatar - TeeJay
12. 2. 2015 19:21
Re: Revoluce!
To mě mrzí. Mimochodem super slogan - a přímo od zdroje :yes: . To si budu pamatovat. >:D
Avatar - white label
12. 2. 2015 17:47
Re: Revoluce!
Nebuď "puntičkář", jde o Hondu, takže je nutná maximální velkorysost... ;-) >:-[]
Avatar - white label
12. 2. 2015 17:44
Re: Revoluce!
Ne, to určitě nebude umět ani nová R8, to víš koncern, konzervwativní A nUDní Inženýři..., pro "revoluci" musíš k Hondě.