Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hondu NSX již Britové vykoupili, můžou ale objednávat Civic Type-R

Jan Mička
Diskuze (11)
Novou Hondu NSX již ve Velké Británii nepořídíte. Všech sto vozů je již zarezervováno, aniž by budoucí majitelé znali finální podobu.

Honda NSX se veřejnosti ukázala již v srpnu loňského roku na závodním okruhu v Ohiu. Vůz tam tehdy obkroužil jedno kolo dlouhé 2,4 mil, aby následně zajel do boxů a mohlo se na něm dále pracovat. Nicméně ani do dnešního dne jsme jeho sériové podoby nedočkali a čekat budeme minimálně do příštího roku. Podle magazínu Car je to ale vážným zájemcům z Velké Británie úplně jedno.

Nutno podotknout, že 100 exemplářů, které byly vyhrazeny pro Velkou Británii, nemizely ze dne na den. Zdejší zastoupení totiž objednávky spustilo již před dvěma lety, přičemž zápis na čekací listinu byl podmíněn složením zálohy ve výši 5.000 liber (asi 174.000 Kč). Jedná se tedy o opravdové „srdcaře“, kteří věří v úspěch modelu a návaznost na jeho první generaci, nebo „sběratele“ s vidinou dalšího zpeněžení.

Ostatně se není čemu divit, protože první generace vozu dala světu velmi silný historický odkaz. Tentokrát se sice na testování nepodílí Ayrton Senna (všichni víme proč) a koncepce pohonu se čtyřmi (!) motory působí jako z jiného světa, i tak se ale máme na co těšit. Stačí jen přežít těžkou fázi testování, která byla nedávno „zpestřena“ požárem na Severní smyčce. Tomu se ale čas od času nevyhnou ani další sportovní vozy podobného ražení.

Magazín Car v souvislosti s Hondou zveřejnil ještě jednu informaci, která potěší zájemce o Civic Type-R. Ten už je totiž možné objednávat, přičemž kauce činí 3.000 liber (asi 104.000 Kč). Podle současných informací se první zákazníci svezou v létě příštího roku

Jan Mička
Diskuze (11)
Avatar - TeeJay
28. 11. 2014 18:18
Re: Tak se to dela
Jak bude NSX vypadat už se přece dva roky ví. ;-) Neví se, jak bude jezdit a jaký bude mít výkon, ale NSX je značka, která je zárukou špičkového produktu.
28. 11. 2014 18:02
Re: Tak se to dela
V teto kategorii jde o naprosto standardni zalezitost. U Ferrari, Lamborghini, Porsche byva pred oficialnim predstavenim produkce vyprodana na rok dopredu. Jinak si dovoluji zpochybnit tve tvrzeni, ze to auto jeste nikdo nevidel. Design uz musi byt hotovy, a proto se jiz nejake predpremiery pro uzky okruh zajemcu urcite uskutecnily (alespon u konkurence to tak byva).
Avatar - AUDIRS6
28. 11. 2014 17:04
Re: Tak se to dela
Ako si to pekne napisal :-) :
...u nové A6 je poměrně velká jistota,co dostaneš....
Joooo - a za to som rad ;-)
Ten clanok som cital aj na inych serveroch, jasne ze museli za NSX zlozit zalohu vsetci, dokonca uz su "suskandy" ze nejaka anglicka firma by ich chcela este naobjednavat v dalsich krajinach s pravostrannym riadenim, a ak by to EU specifikacii nevyhovovalo, tak planuju dokonca "indivindi" prestavby z lavostrannych :-O
Avatar - _Karel_
28. 11. 2014 16:49
Re: Tak se to dela
To je vzhledem k absolutním číslům prodejů těžko srovnatelný. S nadsázkou bych řekl, že na NSX složili zálohu všichni kupci, na A6 nikdo.
A navíc, u nové A6 je poměrně velká jistota,co dostaneš. U NSX to považuju za odvahu a velké fanouškovství- v dobrém.
28. 11. 2014 16:41
Re: velmi zaujimavo na mna posobi veta
Já nevím, podle mě to tak "nevyzerá", ale když to tam vidíš...