Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyperloop One: Musk chce v trubce přepravovat i auta

Michal Fokt
Diskuze (11)
Když to klapne, v Muskově trubce Hyperloop One se budou moci rychlostí přes 1200 km/h pohybovat i autonomní auta. A už za měsíc si začne kopat tunel pod Los Angeles!

Elon Musk nám chce dát další důvod, abychom chtěli autonomní automobily - budou totiž moci vjet a být následně přepraveny ve vysokorychlostním systému Hyperloop. Informoval o tom spoluzakladatel projektu Hyperloop One Josh Giegel v rozhovoru pro The Verge.

Podle jeho představ bude moci autonomní auto pomocí instalovaného transmitéru otevřít vzduchovou uzávěru a samočinně najet do systému, jenž jej následně přepraví stejně, jako lidi. Od svého plechového, ideálně elektrického miláčka se tedy nebudete muset odloučit třeba ani na dovolené, trávené tisíce kilometrů od domova.

Nepůjde přitom o žádnou exkluzivitu pouze pro automobily jisté nejmenované značky, tuto možnost budou brý mít všechny autonomní vozy bez rozdílu. První skutečný test hyperloopu, při němž možná bude vyzkoušena i přeprava aut, má proběhnout ještě letos v Nevadě, severně od Las Vegas, kde bude postaven krátký úsek potrubí.

Hyperloop je, zejména kvůli vysoké ceně, zatím otázkou vzdálené budoucnosti, ale už příští měsíc chce Elon Musk začít pracovat na své další vizi - tunelech pod velkoměsty. Podle jeho názoru je rozšíření tunelové sítě nejlepším řešením pro ucpané ulice - lze je budovat takřka v neomezeném počtu vrstev a úrovní. Aby svůj nápad demonstroval v praxi, už příští měsíc budou zahájeny práce na prvním tunelu, jenž povede od jeho kanceláří ve společnosti SpaceX v Crenshaw na Freeway 105 poblíž losangeleského letiště.

Michal Fokt
Diskuze (11)
27. 1. 2017 22:23
Má pravdu,
tunely pod městy jsou dobrým řešením - každý se dostane rychle kam chce a ulice zůstanou pro pěší a cyklouny :-) případně místní dopravu. Ono i levné tunely budouvané shora a zasypané by dost pomohly - lidé v okolí by potom o dálnici defakto nevěděli. Spaliny z tunelu odsávat vysokými komíny a bude to dokonalé. Btw. už dřív jsem někde viděl studii která tvrdila, že zastřešení dálnic by se vyplatilo už v horizontu snad 20 let - tolik by se ušetřilo následně na údržbě.
27. 1. 2017 19:36
Proč ne
Zkusit se ma vsechno. Kdyz to nekdo zaplati :-)
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2017 19:22
Re: Tenká hranice
Právě že to je jen kousek = jednoznačně oboje ;-)
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2017 19:14
Re: Tak
Jasně že Star Trek! :-)

První řada seriálu je z 60. let :-!

Úvodní pilot byl natočenej v letech 1964-5 [odkaz] = poprvé odvysílanej ale až 1988! ;-)

Teda pokud myslíš film s Jeffem Goldblumem z 80. let [odkaz] původní u nás neznámej film The Fly je z roku 1958 podle o rok starší povídky :-)

A teď bacha! První teleport je ze sci-fi "The Man without Body" = z roku 1877 :yes: :yes: >:D

Nejdřív přenes kočku a pak zkusil sebe. A když prošla hlava došla elektřina = a byl without Body >:-[]
27. 1. 2017 19:05
Re: Tak
to bylo i v mouse (the fly), ale nevim co bylo driv