Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Equus pro rok 2016 odhalen, přichází s drobnými změnami (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (53)
Zcela nová verze luxusního osmiválcového sedanu Hyundai Equus se již vyvíjí, stávající automobil tak dostal pouze mírné změny pro modelový rok 2016.

Hlavní novinkou modernizovaného sedanu Hyundai Equus je bezdotykové ovládání víka zavazadlového prostoru pro vrcholnou výbavu Ultimate. To se automaticky otevře, když bude člověk s klíčem od auta v kapse stát několik sekund pár desítek centimetrů za vozem. Podle Hyundaie je takovéto řešení „jednodušší, než u většiny konkurentů, kde je nutné dát nohu pod nárazník“.

Pod kapotou vozu se stále nachází pětilitrový atmosférický osmiválec, který roztáčí zadní kola. Čísla nejsou vůbec zlá, jednotka má výkon 319 kW a točivý moment 509 N.m. Agregát je spojen s osmistupňovým automatem, díky kterému činí kombinovaná spotřeba vozu dle amerických norem „pouze“ 13,1 litru na sto kilometrů. V USA stojí vrcholná verze Equus Ultimate 68.750 dolarů, tedy v přepočtu asi 1,73 milionu korun.

Ondřej Chamilla
Diskuze (53)
Avatar - pratel
29. 5. 2015 15:12
Re: Ruzove okuliare
Si na velkom omyle. Historia praveze znamena vela. Sucasnost z nej vychadza, uci sa a inspiruje.

Equus ber len ako upenlivu snahu Hyundai, sa aspon trochu nadychnut atmosfery v automobilovej triede, ktoru kedysi Mercedes definoval modelom W116 resp. jeho predchodcami. A stale a neunavne urcuje trendy.

Vela ludi, ktori nemaju na original, si kupi „šidítko”. Neodsudzujem ich. Kupim to co nevyhnutne potrebujem a na co mam. Ale nezalozim si potom ruzove okuliare. Niekedy som vlastnil Daewoo Nubira. Verne sluzila celu dobu. Hoci v tmavej metalize, na elektronoch a nalestena nevyzerala zle, neklamal som si, ze vlastnim skoro MB C-klasse. Ludia so šidítkami, sami seba a svoje okolie ale casto presviedcaju ako genialne so vsetkym vyje..li. Maju takmer vlastne original, ale za polovicnu cenu.

Tak nejak to je v mojich ociach s Hyundai Equus a jeho majitelmi. Urcite je to vyborne postavene auto, nech si to ludia kupuju a uzivaju si ho. Len nech sa nikto neopovazi zrovnavat ho s etalonom triedy a originalom.

Ked svetovi politici, financnici, hlavy pomazane, rozne popove, filmove a sportove hviezdy presedlaju s MB S-klasse (resp. s RR, Bentley...) do Hyundai Equus, daj mi vediet a mozno si poopravim nazor.

Osobne by som tych 30-40% dosetril a kupil original.
29. 5. 2015 14:02
Re: Me se libi spotreba
No dobre, dostals me. Dnesni V8 zerou 9 litru kombinovane. (kombinace 30km mesto/70 km tazeni na lane)
Avatar - Aoyagi
29. 5. 2015 13:59
Re: Ruzove okuliare
Ano, zrovna ten Mercedes určitě má nížší provozní náklady >:D . To se vám povedlo.
Avatar - Aoyagi
29. 5. 2015 13:58
Re: Me se libi spotreba
Já teda nevím, ale 13/100 je reálná spotřeba V8 motorů deset let zpět...
29. 5. 2015 13:50
Re: Ruzove okuliare
Historie neznamena nic, krome dobreho pocitu. Jsme ted a tady a bavime se o dvou konkretnich vyrobcich. Nedostatky Equusu si nevyjmenoval. Tve vnimani ti nemuzu brat, to je jasne, ale doufam, ze chapes, ze vnimani a realita jsou dve odlisne veci.

Co si predstavujes pod pojmem plagiat?