Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Solaris hatchback v Rusku: Novější i20 se přibližuje Evropě

Diskuze (0)
V Rusku se začal prodávat nový malý hatchback od Hyundaie. Vypadá jako i30, je ale velký jako i20.

Pětidveřový hatchback s délkou 4,11 metru zaujme výrazným designem. Moderní příď je odvozena od nejnovějších Hyundaiů – Solaris hacthback ji přejímá z loňského Conceptu RB.

Ostatní partie připomínají nošovickou i30. Podobá se jí tvar bočního prosklení i řešení zadních světel a pátých dveří. Solaris ovšem sází na expresivnější design s krátkým zadním převisem a ostrým stoupajícím prolisem na bocích.

Vnější rozměry jsou 4,11 x 1,70 x 1,47 metru. Solaris hatchback má rozvor 2,57 m a i přes relativně krátkou karoserii pojme 370 litrů zavazadel.

Na výběr jsou dva benzinové motory. Základní 1,4 CVVT má 79 kW a 140 Nm, silnější 1,6 CVVT dosahuje 90 kW a 160 Nm. Standardem pětistupňová manuální převodovka, na přání se pro oba motory dodává i čtyřstupňový automat.

Prakticky identický model se představil také před dvěma týdny na autosalonu v New Yorku. Jmenuje se Accent hatchback (více v článku Američané dostali svoji i30). Jak Solaris, tak Accent mají i verzi sedan. Ta se prodává také v Koreji a v Číně jako Hyundai Verna. V Evropě se Accent po ukončení výroby předchozí generace už nenabízí.

Diskuze (0)