Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Extravagantní Hyundai Kona už koupíte i s dieselem. Kolik stojí coby čtyřkolka s automatem?

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Městské SUV bylo doposud k mání jen se dvěma motory. Nyní se k nim připojuje známá šestnáctistovka CRDi se dvěma výkony a možnostmi dvouspojky a pohonu všech kol.

Zatímco ještě nedávno jste mohli excentrické SUV Hyundai Kona objednat jen se zážehovým motorem, nyní je k dispozici i nafta. Litrovému tříválci s přeplňováním a výkonem 88 kW dělá silnějšího partnera šestnáctistovka T-GDI/130 kW, která ve srovnání s litrem nabízí výhradně sedmistupňový automat a pohon všech kol.

Teď se ale nabídka konečně rozrostla i pro zájemce o dieselový pohon. Srdcem auta se stane velmi dobře známé CRDi s objemem 1,6 litru, které dorazí ve dvou výkonnostních provedeních. Slabší o síle 85 kW kooperuje s manuálním šestikvaltem a je to zásadně předokolka. Alternativu tvoří varianta s výkonem 100 kW, která už se pojí výhradně s dvouspojkovou samočinnou převodovkou DCT a na výběr máte mezi pohonem předních kol a čtyřkolkou.

Kona se nabízí ve třech liniích: Kona, Style a Premium. Prvně zmíněná je však vyhrazena jen pro vstupní motorizaci. Diesel koupíte až v provedení Style od 514.990 Kč, případně Premium za 604.990 Kč. Výkonnější varianta s automatem stojí 564.990 Kč, respektive 654.990 Kč s vyšší výbavou. Příplatek za čtyřkolku činí 40.000 korun.

Už Style přijíždí se slušnou výbavou, jež zahrnuje 16“ kola z lehkých slitin, LED denní světla, přední mlhovky, tři režimy převodovky, kůží potažený volant a hlavici řadicí páky či elektrickou bederní opěrku v sedadle řidiče. Premium pak navíc dostává obutí o sedmnácti palcích, čalounění sedadel kombinující kůži a látku, designový paket interiéru s barevným prošíváním, přední parkovací senzory, bezdrátové nabíjení mobilního telefonu či automatickou klimatizaci s funkcí odmlžování.

S takovou už si lze připlatit jen za kontrastní zbarvení střechy, zrcátek a sloupků (+20.000 Kč), speciální metalický lak (+16.900 Kč) či košatý paket Luxury za 90.000 Kč, který zahrnuje osmnáctipalcová kola, Full LED přední světlomety s automatickým přepínáním dálkových světel, vyhřívání předních sedadel a volantu, automatické stěrače, samostmívací vnitřní zrcátko, head-up displej či integrovanou navigaci s 8“ dotykovou obrazovkou a audiem Krell s osmi reproduktory.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
14. 7. 2018 09:18
Nevim jak je tohle veliký
Ale oproti Kardiakovi a Karotkovi je tohle zvenku alespoň hezký auto. I když uvnitř je to nějak divně překombinovaný, na fotkách nevim kam koukat dřív a kde bych co hledal. To zase zlatá nudnost škodovky (až na ty číslice hlavou dolu)
6. 7. 2018 11:49
Re: super
To se divím, spíš tady vidím víc hyundai, zrovna dva kolegové v práci si pořídili, jeden i30 a druhej Konu, jen jim tiše závidím :-)
5. 7. 2018 20:43
Re: Kontroverzní
každý má vkus jiný, mně se třeba ta Kona líbí a když ji vidím na silnici, tak bych do ní hned šel :-) jen ty finance chyběj
4. 7. 2018 16:57
Re: super
A VW ;-)
Avatar - praděda7
4. 7. 2018 16:10
Re: super
V Praze asi Korejci moc neletí....tam jsou spíš na meďouše a bavoráky........ ;-)