Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Kona poprvé odhaluje svůj vzhled. Také Korejci budou mít čtyřočko

David Bureš
Diskuze (15)
Nové korejské SUV nabídne nekonvenční design podobně jako konkurenční Nissan Juke. Řešení přídě se však podobá Citroënu C3 Cactus.

Hyundai pokračuje v postupném odhalování svého nového modelu, malého SUV nazvaného Kona. Po zveřejnění prvních prezentačních snímků a detailů auta tu máme první snímky celého automobilu. Světu se nový Hyundai Kona poprvé představí v úterý 13. června, tedy už za méně než dva týdny.

Na poměry Hyundai novinka použije velice odvážný vzhled, který bude všechno, jen ne nudný. Přídi automobilu bude dominovat velká šestiúhelníková maska chladiče, která se začíná stávat poznávacím znakem aut této korejské značky. Nově ji přitom doplní rozdělené světlomety, spíše než řešení známého ze škodováckých SUV se však jedná podobný styl jako u Citroënů, konkrétně třeba modelu C4 Cactus. Pod úzkými diodovými světly jsou umístěna druhá, čtyřúhelníková.

Podobný styl mají v budoucnu využít i další zástupci značky, Hyundai chce v tomto trendu progresivního designu pokračovat. Čtyřokou tvář tudíž můžeme očekávat třeba u modernizovaného Tucsonu.

Video se připravuje ...

Automobil chce nabídnout moderní výbavu. Kona tak třeba použije head-up displej. Bude barevný, data bude promítat na sklíčko na vrchu přístrojového štítu a nikoliv přímo na čelní sklo. U mainstreamových aut je ale toto levnější řešení průhledového displeje běžné.

Technika má vycházet z malého hatchbacku i20. Z hlediska motorů Kona využije osvědčenou atmosférickou čtrnáctistovku, ale také přeplňovaný litrový tříválec, který se objevuje ve stále více modelech korejských značek Hyundai a Kia. Na rozdíl od mnoha jiných malých SUV se však v případě Kony počítá i s nabídnutím pohonu všech kol.

Hyundai Kona v nabídce značky nahradí u nás velice populární malé MPV ix20, jehož výroba bude letos ukončena. Kona se však nebude vyrábět v Nošovicích jako ix20, do Evropy má být dovážena z Koreje. Podobnou cestou půjde i sesterská značka Kia, která stávající MPV Vengu také nahradí SUV, pravděpodobně pojmenovaným Stonic.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - 3_diamanty
3. 6. 2017 07:20
Re: čakal
ja som naopak rad ze toto nie je len ziadny zmenseny tucson ale ze hyundai konecne pochopil ze lepsie je ked kazde auto ma uz svoju vlastnu vizaz a nelisi sa len rozmermi ako uniformne audiny... a prave vdaka tomu ze kona je dizajnom uplne ina ako tucson bude mat vlastne caro ... takisto bude davat majitelovi vlastny styl... a charizmu a napadnost na uliciach daleko vacsiu ako keby bola len zmenseninou tucsonu... a hadam ani ty nechces aby nastupca sucasneho juke bol len dalsim kaskajom .. takze budme radi ze niektore modely si ziju vlastnym zivotom a maju vlastnu tvar... lebo to je to najkrajsie co ti auto moze dat... ze ti dava vlastnu dusu... a zije si svoj vlastny zivot... podla mna tie spodne svetla mohli byt ale kusocek mensie ale z tejto foto tazko nieco sudit.. tak pockajme si na nejake lepsie a realnejsie foto z ulice... kazdopadne kona to ma vyborne nasliapnute k autam ako juke alebo C-HR... a uspech je tu defakto uz teraz jasny... bude to trhak o tom bez debaty :yes:

PS: pre chlacov z redakcie.. v clanku je chyba .. ziadny model C3 cactus neexistuje... svieti to tam uz odvcera jak past na oko hned v uvode clanku co kazdy vidi ... tak neviem ci to mate na haku alebo to robi to teplo .... v dobrom ;-) :yes:
Avatar - Avanti
2. 6. 2017 14:23
čakal
Čakal som viac. Na Tucsone ukázali, že to celkom vedia dať dokopy, je sympatický a vyrovnaný, ale toto je nasilu iné, tie spodné hranaté svetlá tam nesedia a riešenie plastových blatníkov je taktiež trochu mimo - nehovorím, že to nebude praktické ale tie poschodia nad oblúkmi kolies nevyzerajú dobre. Menší crossover podľa mňa nemusí byť nasilu in a nasilu extra. Môže tiež vyzerať elegantne a dynamicky. Myslím si, že by sa tu hodil prístup nemeckej filozofie, urobiť iba Tucson XS a dovidenia.. Nevadí.. Vec vkusu
2. 6. 2017 14:01
Re: Kia
Obávám se, že to není Stonic ale KX3 pro Čínu..
2. 6. 2017 13:49
Re: VIDEO real
Vycházel jsem z tiskové zprávy, v níž se skutečně píše, že Kona bude první Hyundai s head-up displejem. Tak evidentně buď berou luxusní Genesis zvlášť, nebo mají na mysli sklíčko a nikoliv promítání na čelní sklo
2. 6. 2017 13:06
VIDEO real
[odkaz]

Mimochodom, urcite sa nejdena o prvy Hyundai s head up displejom. Prvym bol model Genesi...