Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Kona: Rýsuje se rival juku

Michal Fokt
Diskuze (12)
Hyundai co nevidět představí další SUV, respektive crossover, tentokráte subkompaktní, zacílený na modely Juke, Captur, C-HR a jim podobné.

Hyundai má s modely Tucson, Santa Fe a Grand Santa Fe docela slušné portfolio SUV modelů, ale stále mu chybí ten pro Evropu možná nejdůležitější - subkompaktní crossover. Náprava se ale blíží. Korejci právě uvolnili první teaserový snímek auta, mířícího právě mezi supermini crossovery a pojmenovaného po části hlavního havajského ostrova Kona.

Detail agresivně stylizovaného úzkého světlometu nám zatím o autě moc neřekne, ale Hyundai slibuje, že kona nabídne nejen nejprostornější kabinu ve třídě a inovativní design (jenž je v této kategorii bezmála povinnost), ale důraz prý byl kladen i na jízdní dynamiku, která by měla stanovit nové standardy ve třídě.

S ohledem na načasování teaseru lze očekávat, že se Hyundai Kona představí u tento měsíc na autosalonu v New Yorku, ale nejdůležitějšími trhy pro tento vůz bude pochopitelně Evropa a Asie. Cílem Hyundaie se stát se nejsilnější asijskou značkou na evropském trhu a kona by měla být jedním z klíčových modelů.

Michal Fokt
Diskuze (12)
3. 4. 2017 15:49
Re: Je to ono?
Podle světel ano. U mě dobrý.
Avatar - Avanti
3. 4. 2017 14:58
Je to ono?
Lebo ak áno... tak fuj..

[odkaz] :no:
3. 4. 2017 14:46
Re: ix20
Jel si s tím, nebo jen tak plácáš? U mě lepší než Oktávka, i když podvozek má svoje rezervy (ale kterej nemá)
3. 4. 2017 12:06
Re: ix20
To jsem chtěl napsat...naprostá uskákaná tragédie
Avatar - 3_diamanty
3. 4. 2017 11:47
Re: ix20
je fakt ze MPV klesaju z roka na rok... zakaznici dnes uz radsej SUV... ani tolko 4-5 clennych rodin dnes uz zrejme nie je v eu ako kedysi... to je dalsi fakt ktory predaj MPV vlastne tiez moc nepodporuje .... takze zakaznici idu proste uz skor do aut typu SUV.... je to tak pravda