Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Hyundai ix45 – nástupce Santa Fe už na jaře

Diskuze (14)
Dubnový autosalon v New Yorku bude dějištěm premiéry nové generace Hyundai Santa Fe.

Hyundai Santa Fe by si ve své třetí generaci měl ponechat dobře zavedený název. Alespoň tedy v Severní Americe, kde korejská automobilka nepoužívá číselná označení. V Evropě bychom se měli setkávat s novým pojmenováním ix45.

Tato číslovka přesně vymezuje umístění tohoto SUV do portfolia značky – mezi kompaktní nošovickou ix35 a velkou ix55 s třílitrovým turbodieselem.

I přes mohutnou kamufláž jsou patrné některé designové prvky ix45. Příď bude disponovat velkou maskou chladiče, odkazující na tu z Genesise a Equuse. Celkové tvary karoserie budou navazovat na nejnovější vozy jihokorejské značky - i40 a novou generaci i30.

Podobně jako u současného modelu i v případě novinky mají být verze v základním stupni výbavy pouze s pohonem předních kol, zatímco pohon všech kol má být za příplatek nebo součástí vyšších stupňů výbavy. Hyundai ix45 nabídne tak jako Santa Fe i sedmimístné uspořádání interiéru.

Paleta pohonných jednotek má nabídnout pouze čtyřválcové motory. Zájemce o benzinové motorizace má uspokojit přeplňovaný čtyřválec s přímým vstřikováním paliva o objemu 1,6 litru ve spojení dvouspojkovou šestistupňovou převodovkou. Pravděpodobné je také nasazení dvoulitrů GDI, včetně přeplňovaných verzí, které nahradí šestiválec.

Turbodiesely má zastupovat agregát 2,2 CRDi s výkonem 145 kW a točivým momentem 445 Nm.

V nabídce má od roku 2013 figurovat i plug-in hybrid se zážehovým motorem. Hybridní pohonné ústrojí převezme ix45 z modelů Hyundai Sonata Hybrid a Kia Optima Hybrid.

Diskuze (14)
20. 2. 2012 23:05
Re: Maskovanie
To ano ,postavíš vedle sebe zkopírované Hyundaie se značkou Kia a je to to samé,vlastně ne ,je to hnusnější...KIAnidi pořád nepochopili ,že bez Hyundaie už by dávno nebyli ,tak jakápak krása..Sorry ,ale tvůj příspěvek je učiněný blábol...To bude určitě krásná odpověď...Kia to nejlepší na světě...škoda ,že se na Slovensku nedělá Zaporožec ,ten by byl taky skvělý a nejlepší na světě... >:D
20. 2. 2012 19:09
Re: Znie to divne...
Naprostý souhlas - je to vyvážený design, ne nudný a ne pouťový - prostě vkusný a příjemný! Když koukneš na ty odkazy, co jsem dal výše, tak se bojím, že to nové už nebude to pravé ořechové.
20. 2. 2012 19:05
Znie to divne...
ale Santa Fe s terajším dizajnom, je jeden z mala Hyundaiov,co sa mi aj páči...a to si tu niektorí myslia,ze im fandím :-) No i tak bych radsej exterier stareho a trosku renovovat len interier + nove motory :-)
20. 2. 2012 19:02
Re: motor
tá verzia 3,0 CRDi bola po novom vylepsena o par koní naviac a o nejaky liter a niečo znížená spotreba...parametrovo lepsie ako 3,0TDI...ci je to aj v reale neviem.
20. 2. 2012 18:56
Re: Dnes
Tak tak. Možná jen tento server nemůže zveřejnit např. tyto (něčí) rendery:
[odkaz]
[odkaz]
Nebo i reálné (?) snímky:
[odkaz]
A toto je asi "nejslušnější" stopa:
[odkaz]