Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai uvažuje o další továrně v Brazílii

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Korejská automobilka Hyundai Motor hodlá více diverzifikovat svou teritoriální výrobu a plánuje výstavbu další továrny v Jižní Americe. Produkovat by měla sto tisíc vozů ročně.

Je tomu teprve měsíc, co největší korejská automobilka Hyundai Motor v Brazílii dokončila výstavbu montážní haly s roční kapacitou 50 tisíc automobilů. Jde o první továrnu této korejské automobilky v Latinské Americe. Už nyní však Hyundai uvažuje o dalším rozšíření své působnosti na trzích Latinské Ameriky v podobě výstavby další továrny, která by měla mít roční kapacitu 100 tisíc automobilů. Stát by měla opět v Brazílii. Záměr zveřejnil samotný prezident korejského koncernu Hyundai Chung Mong-koo, který nyní v Brazílii podepisuje dohodu o dodávkách železné rudy pro ocelárnu Hyundai Steel.

Analytici se k plánům automobilky vyjádřili pozitivně. Hyundai se rozšířením aktivit do zámoří ochrání před častými spory se zaměstnanci v Koreji a také silnou korejskou měnou. Stinnou stránkou jsou náklady spojené s expanzí na zahraniční trhy.

Hyundai má v tuto chvíli zahraniční továrny (v provozu) ve Spojených státech, Číně, Indii a Turecku. V tuto chvíli staví svou další továrnu v České republice.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)