Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai vynechá autosalon v Ženevě. Kdo další bude letos na výstavišti chybět?

Stanislav Kolman
Diskuze (18)
Automobilka Hyundai oficiálně potvrdila, že se letos nezúčastní ženevského autosalonu. Přidává se tak k několika dalším velkým značkám, které si letošní show nechají ujít.

Neúčast automobilky Hyundai na březnovém autosalonu v Ženevě oficiálně potvrdilo britské zastoupení značky. Korejská společnost prý bude „hledat jiné a inovativní strategie namísto účasti v Ženevě“. Rozhodně to ale neznamená, že by firma chtěla autosalony zcela zavrhnout, na letošní podzimní show ve Frankfurtu se již pečlivě připravuje.

Hyundai je již několikátou značkou, která potvrzuje svou neúčast v Ženevě. Již dříve se stejně rozhodlo Volvo, Ford či Jaguar Land Rover. Důvody se liší, ve většině případů jde ale o to, že značky nemají žádnou velkou premiéru, kterou by se na výstavišti mohly pochlubit.

Nabízí se tedy otázka, jestli letošní ročník ženevského autosalonu nevynechá také sesterská automobilka Kia. Nevynechá. Kia na výstavišti nebude chybět, a byť zatím nic oficiálně nepotvrdila, těšit se prý máme na několik novinek.

Tou nejhlavnější by měl být crossover, jenž rozšíří modelovou řadu Ceed. Podle nepotvrzených informací se má jmenovat XCeed a v hierarchii automobilky bude posazen mezi modely Stonic a Sportage. Půjde tak již o čtvrtou karosářskou verzi Ceedu vedle hatchbacku, kombíku a atraktivního provedení shooting brake. Auto si nebrousí zuby jen na vlnu módních městských crossoverů, ale i zvýšených kompaktů jako Ford Focus Active či Volkswagen Golf Alltrack.

Jen připomeňme, že autosalon v Ženevě startuje tiskovými dny již 5. března a naše redakce nebude na místě chybět. Určitě nás pečlivě sledujte počínaje nultým dnem, kdy se pro vás pokusíme posbírat první záběry a fotografie.

Stanislav Kolman
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - praděda7
8. 2. 2019 14:48
Re: Zbytecnost
V podstatě máš pravdu. Ale autosalony jsou hlavně EVENTem pro novináře a smetánku z automobilového průmyslu. Místo pro setkávání s přáteli a známými z byznysu, kde je důležité se ukázat, aby byl člověk in. Vystavená auta je často ani nezajímají.... :-!
8. 2. 2019 13:56
Re: Autosalony k tomu, aby
jj, například před nedávnem stáhly z české nabídky i30 hatchback. A na dotaz proč prý P.R. oddělení všem novinářům odpovídá, "že interní rozhodnutí Hyundaie ČR nebude komentovat". >:D
8. 2. 2019 13:54
Re: Autosalony k tomu, abybudou muset
Hyundai nezastavíš! >:-[]
8. 2. 2019 09:49
Zbytecnost
V dnesni dobe, kdy se vse najde na netu, navic jako na oko to zamaskujeme a hodime to do provozu, aby se o tom psalo, je uplne o nicem. Kdyby chteli neco tajit, tak nejsou zadne unikle fotky atd... Ale proste dnesni doba je jina a myslim, ze misto vystaveni novych kousku, by tytot kouseky meli putovat po autorizakach, kde si to kazdy prohlidne a muze se i svezt :-) je to mnohem pro zakazniky lepsi, aspon tak mi to plno lidi, co se jedou na autosalony podivat, rika. Ze radsi by sli k dealerovi a ten by mel prezentacku a svezeni, nez divat na nalesteny vuz v salone a nemoci si ho poradne vyzkouset. Nejvetsi problem pak vidim u nas, v zahranici si sednu do Lamba a u nas v Octavii RS zamceno a napis nesahat, to je vysmech.
Avatar - rokyta.p
7. 2. 2019 23:24
Re: Autosalony k tomu, aby
Kdo si koupí Hnůjdaje, na dosmrti ku.n.da jeee 8-s To je dobré >:-[] A hlavně pravdivé >:-[]