Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Chieftain Jack Daniel’s Limited Edition pro stovku milovníků whisky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Indian Motorcycle již podruhé spojil síly s firmou Klock Werks Kustom Cycles a výsledkem je nová limitovaná edice baggeru Chieftain vzdávající hold whisky značky Jack Daniel’s.

Indian Chieftain Jack Daniel’s Limited Edition vychází ze sériového modelu Chieftain modelového roku 2017, od nějž se na první pohled odlišuje zvolenou kombinací barev a specifickou grafikou i provedením sedla.

Novinka je poctou whisky Jack Daniel’s Old No. 7, jejíž loga jsou rozmístěna prakticky po celé motorce. K dalším přitažlivým detailům pro milovníky limitovaných sérií patří specifické provedení kol spolu s malým předním blatníkem, nahrazujícím původní řešení, které kryje většinu kola ručně zpracovaný stříbrný kryt klaksonu.

Atraktivní zevnějšek tohoto modelu ukrývá rám z hliníkové slitiny, v němž je uložen vzduchem chlazený vidlicový dvouválec Thunder Stroke 111 o objemu 1811 cm3, který disponuje maximálním točivým momentem 139 N.m při 2600 min-1. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou a síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemenu.

Indian Chieftain Jack Daniel’s Limited Edition s rozvorem 1668,8 mm je dlouhý 2571 mm, široký 1022 mm, vysoký 1529 mm a jezdcovo pozadí si hoví ve výšce 660,4 mm. Nejen rozměry, ale i hmotnost 385 kg s plnou nádrží o objemu 20,8 l dávají jasně najevo, že tento Indian je motorka pro zdatné jezdce.

Součástí standardní výbavy modelu Chieftain Jack Daniel’s Limited Edition je řada prvků, zvyšujících komfort i bezpečí na palubě, mezi ně patří mimo jiné bezklíčové startování, kontrola tlaku v pneumatikách, ABS, elektricky stavitelný čelní štít a ovládané zámky bočních kufrů, 200Wattový audio systém a infotainment systém Ride Command.

Indian Motorcycle neuvádí cenu této limitované edice, ale potvrdil, že vznikne jen 100 exemplářů a jejich prodej bude probíhat stylem, kdo dřív přijde, ten dřív jede. Stejně byla v loňském roce nabízena i první 150kusová edice Jack Daniel’s, která byla rozprodána během pouhých osmi hodin.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
15. 3. 2017 15:20
Palec hore
Krásný cestovní stroj!