Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti G22d a G30t: Nová generace dostane motory Mercedes

David Bureš
Diskuze (2)
Automobilkou registrované názvy naznačují, jakým směrem se rozšíří nabídka motorů u sedanu Infiniti G.

Infiniti bude od roku 2014 vyrábět auta s motory z dílny Mercedesu-Benz. Registrováním alfanumerických kombinací G35h, G30t a G22d japonská automobilka naznačila, s jakými názvy se tyto agregáty objeví na trhu v případě modelu G. Samozřejmě není stoprocentně jisté, že když si tato označení výrobce registroval, že se tak automobily budou skutečně jmenovat.

Písmenko „t“ v názvu G30t zřejmě odkazuje na použití turbodmychadla, číslovka 30 by s ohledem na značení ostatních modelů měla znamenat, že použitý motor bude třílitrový. Zatím není jisté, zda se bude jednat o šestiválec, nebo o čtyřválec. Pokud by se jednalo o čtyřválcový agregát, mohlo by se jednat o stejný motor, který bude pohánět chystaný Mercedes-Benz A AMG. Výkon německého hot-hatche má přesáhnout 300 koní (220 kW) – neoficiálně se hovoří o 320 až 350 koních (235 až 257 kW).

Pod kapotou Infiniti G22d bude s ohledem na písmo „d“ v názvu zcela jistě pracovat turbodiesel, kterým s největší pravděpodobností bude čtyřválec o objemu 2143 cm3 od Mercedesu. Automobilka s třícípou hvězdou ve znaku o tomto agregátu hovoří jako o 2,2litrovém, dávalo by tak smysl, kdyby jej Infiniti nabízelo jako „22.“

Zatím není jasné, jestli bude G22d nabízeno jen v Evropě, nebo zda se objeví i v nabídce na americkém trhu. Některé automobilky se v posledních letech snaží Američany nalákat na naftu, a tak je možné, že Infiniti zkusí prodávat dieselové „géčko“ i na druhé straně Atlantiku.

Třetím registrovaným názvem je G35h značící hybridní pohon. Spekuluje se o tom, že tento model použije techniku z většího M35h – tedy elektromotor v kombinaci s 3,5litrovou benzinovou V6. Šéf amerického Infiniti totiž kdysi prohlásil, že si dokáže představit, jaké by toto hnací ústrojí bylo v menším autě.

Současná generace Infiniti G se vyrábí od roku 2006, je tak pravděpodobné, že bude na trh brzy uvedena nová generace, nejčastěji se v souvislosti s tím hovoří o roku 2014. Právě od toho roku by se na trhu měly objevit i varianty G35h, G30t a G22d.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - lamal
26. 3. 2012 09:51
hm
nastastie infiniti od renaultu nepotrebuje nic len ten V6 dieslak... tu 2,2cdi vidim ako dobru volbu, ale silne pochybujem, ze nissan siahne po benzinaku od mercedesu to by bolo na hlavu.... V4 3,0 to znie desne... nissan ma dost V6 aj 2,5 V4 ze by to mal problem oturbit ? nechce sa mi verit ... ;-\
Avatar - Bubáq
26. 3. 2012 09:27
Aliance jako hrommmmm!
MB + Renault + Nissan + Infinity = silný globální hráč! Motory to začne, sdílením platformových prvků to bude pokračovat .... A dealerská síť všech čtyř značek výrazně ušetří na ND. GM + PSA ... nový styl mezinárodní spolupráce se definitivně prosazuje.