Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q70 (M) prodělalo facelift, přinesl i verzi s prodlouženým rozvorem

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Vlajková loď luxusní divize Nissanu dostala facelift, který přinesl nejen designové změny, ale i lepší odhlučnění a variantu s prodlouženým rozvorem určenou pro čínský trh.

Infiniti Q70, dříve známé pod označením M, je sedan vyšší střední třídy japonské automobilky. Po několika letech ve výrobě přichází jeho facelift, který na první pohled nepřinesl mnoho změn. Nová je čelní maska, stejně jako dozadu prodloužené světlomety s LED. Pokud si objednáte výbavu Sport, dostanete jinak tvarovaný přední nárazník a na přání i nová dvacetipalcová kola.

Hlavní novinkou je ovšem verze s prodlouženým rozvorem po vzoru německých konkurentů jako je Audi a BMW. Délka mezi nápravami narostla z původních 2900 mm na 3050 mm. Tím by se měl zejména zvětšit prostor na zadních sedadlech. Tato varianta ale s největší pravděpodobností neopustí čínský trh.

Pod kapotou modernizovaného Infiniti M očekávejte již známé motory, tedy benzinový šestiválec o objemu 3,7 litru, naftový třílitr a také hybridní ústrojí označené jako M35h. Jestli se u nich oproti dřívějšku změní nějaké technické parametry, zatím netušíme. Facelift je představen na autosalonu v New Yorku, což není překvapivé, protože USA je pro značku nejdůležitějším trhem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
18. 4. 2014 09:29
Re: infiniti
Na M/Q70 som nejazdil, pre moje potreby je prilis velke. Pred faceliftom sa ani mne velmi nepacilo, ale teraz to vyzera pre mna OK.
18. 4. 2014 07:12
Re: infiniti
Hlavně mi to designově nic neříká ;-) Nejezdí špatně, ale už v době uvedení to nebylo na top.
17. 4. 2014 18:00
Re: infiniti
O ktorom Infiniti teraz pises? To, co si tu prilepil, je iny model. Q50. Infiniti M/Q70 tejto generacie je starsie ako Ghibli alebo Quattroporte. Ghibli zase vychadza zo starsieho Granturisma, takze tazko sudit.
Avatar - 3_diamanty
17. 4. 2014 17:53
infiniti
mne to pripomina trosku maserati ... najma tvarovanie zadneho blatnika [odkaz] ale aj spredu vcelku dost zaujimava podoba, tie prelisy kapoty nad prednymi blatniky .... alebo si vsimnite dole vo dverach to vykrojenie maju rovnake alebo aj tvar nasavacieho otvoru pod naraznikom.... staci si odmysliet prepojovacie plasty u infiniti a dostaneme tlamu aku ma ghibli .... ak clovek prizmuri oci vidi podobnost v siluete a v tvaroch ... mn to infiniti pride ako take japonske maserati ;-)
17. 4. 2014 15:17
Re: M?
V EU nie, ale inde ano: [odkaz]