Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q60: Detroitský koncept kupé se bude lišit od reality jen minimálně

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nástupce modelu Infiniti Q60 Coupe se v lednu představí pouze jako studie, která by však měla mít velmi blízko k finální podobě.

Infiniti sice už vyměnilo své kupé střední třídy G37 za Q60, ale šlo pouze o přejmenování dosavadního "géčka" v rámci nové politiky značení modelů, skutečná dvoudveřová varianta aktuálního sedanu Q60 na svůj příchod teprve čeká. Ke generační změně má dojít už v rámci modelového roku 2016, jenž by měl jít do prodeje nejpozději v létě příštího roku a v lednu na detroitském autosalonu se představí Q60 Coupe Concept.

Designový ředitel Infiniti Alfonso Albaisa nás nyní láká na detroitský NAIAS s tím, že právě tam se v lednu příštího roku představí lednu studie vozu Q60 Coupe. Možná by bylo namístě hovořit spíše o prototypu, protože podle Albaisy bude mít koncept "velmi, velmi, velmi velmi blízko k produkčnímu Q60 Coupe".

Chief creative officer automobilky Shiro Nakamura už dříve informoval, že Q60 Coupe bude "o trochu větší než BMW 4, ale ne tak velký, jako BMW 6". Nabídka motorů pro kupé se předpokládá stejná jako u sedanu a Nakamura navíc naznačil i (vcelku pochopitelné) plány na sportovní verzi Eau Rouge (která se nejspíš Eau Rouge jmenovat nebude) s dvakrát přeplňovaným V6 3,8 l o výkonu 417 kW.

V Detroitu bychom také měli vidět už produkční verzi velmi podobný koncept kompaktního modelu Q30.

Michal Fokt
Diskuze (0)