Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Initiale Paris: Prémiový Renault nové divize uvidíme v Paříži

David Bureš
Diskuze (130)
Nová prémiová divize Renaultu má postupně rozšiřovat nabídku svých aut. To první uvidíme ještě na podzim.

Už dva roky se hovoří o tom, že Renault chce nabídnout prémiovou divizi podobnou řadě DS od Citroënu. Plány na prémiově laděné Renaulty stále platí, prodávat se budou se znaky divize Initiale Paris.

První model nové divize uvidíme na pařížském autosalonu, serveru Automotive News Europe to potvrdil Dominique Thormann, finanční ředitel automobilky Renault. Thormann nicméně nesdělil, jak bude nový automobil vypadat.

Jednou z možností je, že se jako první dočká verze Initiale Paris pátá generace modelu Espace, která má právě debutovat v říjnu na pařížském autosalonu. Podobu nového Espace navíc loni naznačil koncept pojmenovaný právě Initiale Paris.

Druhou možností je debut Clia Initiale Paris. Před dvěma roky se totiž hovořilo o tom, že právě tento subkompakt bude prvním Renaultem, který se dočká prémiové varianty.

Thormann tvrdí, že Initiale Paris není jen jednorázovou záležitostí. Nabídka prémiových modelů se tak má postupně rozšířit, v minulosti se hovořilo až o pěti takových vozech.

Modely Initiale Paris bude chtít Renault nalákat ty zákazníky, kteří chtějí automobily s prémiovým vzhledem a kteří zároveň považují vozy prémiových značek za drahé. Takové klienty ostatně už oslovuje Citroën se svojí řadou DS, „prémiové vozy za rozumnou cenu“ bude chtít také nabídnout Ford. Ten takové modely bude prodávat se jménem někdejší italské karosárny Vignale.

Vedle prémiové řady pracuje Renault také na mainstreamových vozech. Zatímco v poslední době představoval hlavně novinky z oblasti menších aut (Clio, Captur a naposledy Twingo), nyní chce zaměřit svoji pozornost na vyšší segmenty. „V příštím roce byste měli vidět výrazné obnovení našich větších aut,“ slibuje Thormann.

Po novém Espace se počítá s novou generací kompaktního Mégane a novým sedanem střední třídy. V letech 2015 a 2016 chce automobilka podle svého finančního ředitele představit větší modely určené primárně pro čínské zákazníky. Tyto vozy budou podle Thormanna cílit spíše na bohatší klientelu.

David Bureš
Diskuze (130)
Avatar - Francuz
9. 6. 2014 12:33
Re: Tak elektro auta byla tragédie..
Oh ako moze mat clovek ako ty volebne pravo?
Avatar - Andromeda
7. 6. 2014 14:18
Re: Tak to si může koupit jenom ortodoxní ...
Nepleteš si to tady s volebním mítingem střelče >:-[] ???
Avatar - Andromeda
7. 6. 2014 14:15
Re: Tak to si může koupit jenom ortodoxní ...
Copak já, ale především Ty ... Z mé strany jde "kolego" o několik levelů vyšší glanc mé glosy než Tvé "prý řádky k tématu", o kterém jsi tak maximálně četl ...
Avatar - Andromeda
7. 6. 2014 14:08
Re: To zase vymysleli něco
;-)
Avatar - Andromeda
7. 6. 2014 14:06
Re: To zase vymysleli něco
;-) Ono je smutné, že ona igelitka rohlíků bez barvy a chuti ( a to nic proti gustu )je nadšeně urputně presentována coby vzor nejen pekařského umu ...