Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco New Daily: Doplnění nabídky motorizací

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Iveco New Daily se ve své nejnovější podobě představilo v loňském roce. Letos automobilka nabídne kompletní paletu motorů.

Iveco New Daily mělo mezinárodní premiéru v září loňského roku v Turíně na Fiat Industrial Village. Spolu s odhalením modernizovaného designu tohoto lehkého užitkového modelu byla zveřejněna technická data jeho pohonných jednotek.

Při uvedení na trh, ale nebyly všechny tyto motory v nabídce. Iveco proto připomíná, že letos již lze vybírat ze všech pohonných jednotek. Nabídku rozšiřují nejvýkonnější verze motoru 2,3 Multijet II a základní provedení turbodieselu 3,0 Common Rail.

První jmenovaný ve svém nejvýkonnějším provedení poskytuje z objemu 2,3 litru výkon 107 kW (146 k) dostupný od 3250 do 3600 min-1 a točivý moment 350 Nm od 1500 do 2750 min-1. Tento čtyřválec s přímým vstřikováním paliva common-rail pochází z vlastního vývoje divize FPT (Fiat Powertrain Technologies), splňuje emisní normu Euro 5 a je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou.

Druhý motor nabízí z objemu 3,0 litru ve svém základním provedení výkon 107 kW (146 k) dostupný od 3000 do 3500 min-1 a točivý moment 370 Nm. I tato pohonná jednotka je spojena s šestistupňovou manuální převodovkou a splňuje standard EEV (Environmentally Friendly Enhanced Vehicle).

Pro snížení spotřeby paliva může být nové Iveco New Daily vybaveno systémem Start & Stop a systémem GSI (Gear Shift Indicator), ohlašujícím vhodný moment a stupeň k přeřazení. Podle automobilky může systém Start & Stop u vozu s motorem o objemu 2,3 litru přispět ke snížení spotřeby paliva až o 10 %.

Novinkou v letošní nabídce New Daily jsou kromě kompletní palety motorů i litá kola dostupná pro všechny verze s jednoduchou montáží kol na zadní nápravě.

Iveco nezapomíná zdůraznit, že New Daily získalo titul Light Commercial Vehicle of the Year španělského magazínu Transporte 3, o němž rozhoduje odborná porota. Ze Španělska pochází i ocenění European Transport Prize za inovace a z Německa je European Transport Sustainability Prize za elektřinou poháněnou verzi New Daily.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)