Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar drtí německou konkurenci. Zatím pouze v Británii

Dariusz Szynder
Diskuze (182)
Vlajková loď XJ zaznamenala ve Velké Británii úspěšný start. Hned v prvním celém měsíci na trhu porazila v prodejních počtech své největší konkurenty Mercedes-Benz třídy S a BMW 7. Podobně úspěšné jsou také řady XF a XK.

Nový Jaguar XJ se v autosalonech britských prodejců objevil koncem května letošního roku, červen tak byl prvním celým měsícem prodeje. Hned na startu se s počtem 295 prodaných vozů podařilo novému XJ pokořit jeho největší rivaly Mercedes-Benz třídy S a BMW 7, které dosáhly počtu 214 resp. 173 prodaných kusů.

„Zhruba šedesát procent zákazníků objednávajících nové XJ dříve žádný Jaguar nevlastnilo a největší nadšení projevují dosavadní majitelé německé prémiové trojky,“ pochvaluje si Geoff Cousins, výkonný ředitel Jaguar UK.

Podobně úspěšný měsíc zaznamenal model XF, který s počtem 995 prodaných vozů porazil Audi A6 a BMW 5. Celkem bylo v prvním pololetí prodáno více než šest a půl tisíce kusů modelu XF, což znamená meziroční nárůst o skoro padesát procent. Nutno podotknout, že prodeje Jaguaru XF rostou již třináctý měsíc v řadě.

Neméně se dařilo modelu XK, kterého se v červnu letošního roku prodalo o 61 % víc než před rokem. Meziroční nárůst za první pololetí pak činí 22,5 %, což znamená více než devět set prodaných vozů.

Celkově na britském trhu prodal Jaguar v prvním pololetí letošního roku 8309 vozů řad XF, XJ a XK, tedy o 42,5 % více než ve stejném období loni. V objemově největší prémiové části střední třídy nemá Jaguar po ukončení výroby řady X-Type žádný model.

Dariusz Szynder
Diskuze (182)
Avatar - twistedTSD
9. 7. 2010 22:50
Re: XJ
je to takova BMW klasika; normalni, pekny sedan, kteremu se snad neda nic vytknout, ale ze by me zrovna ohromil, to urcite ne :-)
Avatar - Pekelná Micinka
9. 7. 2010 21:59
Re: XJ
Oproti XJ je 7er méně experimentální. Její design je mistrovsky zvládnutý a pro mě rozhodně není nudný. Ostatně pojem nudný design je dost zavádějící a nic neříkající. ;-)
Avatar - twistedTSD
9. 7. 2010 17:43
Re: XJ
mluvim samozrejme o designu a ten, ac rozhodne nevypada zle, mi (ve srovnani s XJ) prilis zajimavy neprijde ;-)
9. 7. 2010 15:38
Jaguar
:yes:
9. 7. 2010 15:19
Re: Proč ne
Ale prdky ten co ročně najede hodně a mezi ty se počítám (roční nájezd mezi 75-120 tisíc Km jak kdy) skočí do předohraba či zadohraba a jede, nic neřeší protože to umí. Čtyřkoly kupují ti co to moc neumí a když v zatáčce na ledu vyletí ven po tečně tak se diví jak se jim to se 4x4 mohlo stát, u pár takových šulinu jsem už taky zastavoval.