Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je toto první snímek nového Porsche 911? Zadní partie naznačují, že ano!

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Stuttgartská automobilka si nástupce ikonického sporťáku pečlivě střeží. Přesto se zdá, že si jej nyní konečně můžeme prohlédnout. Sice jen zezadu, ale zase zcela bez maskování.

Současná generace Porsche 911 (s označením 992) se světu prvně ukázala v roce 2011. Není tedy divu, že automobilový svět už netrpělivě vyhlíží nástupce této ikony. Oficiální datum premiéry zatím není známo, už nyní ale máme možnost vidět, jak bude vypadat zadní partie auta.

Fotografie pravděpodobného nástupce sporťáku se objevila na Instagramu a ve srovnání se současným výrobkem si všímáme hned několika rozdílů. Přepracované jsou zadní svítilny, které nově pojí vodorovný pás ve stylu ostatních produktů značky.

Jedno z nejslavnějších a nejvzácnějších závodních Porsche 911 míří do aukce

Jiný je také nárazník a blatníky jsou o něco širší, což by napovídalo tomu, že vidíme verzi Carrera S. Kromě inovovaných pohonných jednotek má sporťák s příjezdem nové generace dostat i 48V palubní síť, o jejichž výhodách jsme před časem psali.

Další nepotvrzené spekulace hovoří o tom, že Carrera poskytne výkon kolem 400 koňských sil, Carrera S pak bude atakovat hranici 450 koní. Chybět nebude celá řada provedení, včetně kabrioletu, GTS, Turbo či Turbo S. Pravděpodobně bychom se mohli dočkat také plug-in hybridní varianty, jež dorazí někdy kolem roku 2023.

Chybět samozřejmě nebude ani provedení GT3, stuttgartská automobilka už dříve přislíbila, že i nadále půjde o kombinaci atmosféry s manuální převodovkou. Na datum premiéry stále čekáme, ale není nepravděpodobné, že nástupce sporťáku uvidíme už na blížícím se autosalonu v Ženevě

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - white label
19. 2. 2018 18:26
Re: Výkon
Jako po tématickém obědě s podtextem "Ovčáček to zařídí..."
Avatar - praděda7
19. 2. 2018 13:04
Re: Výkon
Jo, spíš vypadá jako po obědě na Hradě............ ;-)
19. 2. 2018 11:56
Re: Výkon
Tento zadok zrovna ako po doete nevyzera >:D
19. 2. 2018 10:56
Re: Výkon
...poprípade ziadne priberanie!!!! >:D
19. 2. 2018 10:42
Výkon
Zvýšenie výkonu = pohoda. Ale dôležitejšie bude zníženie hmotnosti. Na to som viac zvedavý.