Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jean-Claude Van Damme: Roznožka mezi dvěma kamiony Volvo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
V novém filmu s názvem „Impozantní roznožka“ (The Epic Split) předvedl Jean-Claude Van Damme jednu ze svých proslulých roznožek mezi dvěma couvajícími Volvy FM.

Další z řady krátkých filmů společnosti Volvo Trucks nabízí jedinečný kaskadérský kousek a navazuje na předchozí čtveřici podobně laděných snímků. První z nich byl s provazochodkyní Faith Dickey natočený k příležitosti premiéry nové generace modelové řady FH. Ve druhém si letos roli kaskadéra vyzkoušel samotný prezident společnosti Volvo Trucks Claes Nilsson. Ve třetím předvedl ovladatelnost Volva FMX malý křeček Charlie a ve čtvrtém ujíždělo Volvo FL před stádem býků.

V nejnovějším snímku pojmenovaném „Impozantní roznožka“ (The Epic Split) je hlavní hvězdou Jean-Claude Van Damme, jemuž za rekvizity pro jeho roznožku slouží dvojice couvajících nákladních vozidel Volvo FM.

Krátký film nabízející unikátní kaskadérský kousek má demonstrovat především schopnosti nového dynamického řízení vyvinutého společností Volvo Trucks. Tento systém má přinášet vyšší přesnost a stabilitu ve všech situacích.

Dynamické řízení Volvo Trucks pracuje pomocí elektronicky řízeného elektrického motoru, který je regulován 2 000krát za vteřinu, aby v každém okamžiku napomohl vysoce přesnému řízení. Při couvání nabízí dynamické řízení Volvo vynikající ovládání s minimálním úsilím.

Při nízké rychlosti nevyžaduje řízení díky dynamickému řízení Volvo žádné úsilí a zlepšuje ovladatelnost vozu. Elektrický motor také automaticky reguluje řízení a kompenzuje nepravidelnosti, které se přenášejí do volantu, například boční vítr nebo hrboly na silničním povrchu. V důsledku toho snižuje nutnost neustále upravovat směr jízdy. Dynamické řízení Volvo také po uvolnění automaticky vrátí volant do výchozí pozice, čímž dále snižuje nápor na řidiče.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Dominik.
15. 11. 2013 17:06
povedená reklama
:yes: