Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Gladiator prozrazen. Známe podobu nového Wrangleru pick-up i jeho motory

David Bureš
Diskuze (1)

Automobilce unikly informace o napjatě očekávaném pick-upu. Díky tomu víme, jak se bude designově lišit od výchozího Wrangleru i jaké motory nabídne.

Jeep si pro letošní ročník autosalonu v Los Angeles připravil horkou novinku, dlouhou dobu napjatě očekávaný pick-up na bázi Wrangleru. Měl se jmenovat Scrambler, nakonec však ponese označení Gladiator, podle stejně koncipované studie z roku 2005. To ale není všechno, co o novém pick-upu od Jeepu už víme.

Automobilka totiž na svých mediálních stránkách omylem zveřejnila tiskovou zprávu i několik fotografií nového vozu, čehož si ještě před opětovným stažením materiálů všimli uživatelé diskusního fóra Jeep Gladiator Forum a rozeslali do světa.

Díky tomu už víme, že drsně pojmenovaný pick-up se bude v lecčems podobat výchozímu Wrangleru, s nímž dokonce bude sdílet možnost plátěné střechy nebo sklopného čelního skla. Kabina je tvarována prakticky shodně jako u offroadu, největší rozdíly mezi oběma verzemi najdeme samozřejmě na zádi. Korbu zdobí výrazný nápis Jeep a zajímavě zdobená koncová světla.

Video se připravuje ...

Co se týče motorů, tak se u Jeepu Gladiator počítá se dvěma. Jestliže Wrangler je dostupný také se čtyřválci, Gladitor má nabídnout výhradně vidlicové šestiválce. Konkrétně půjde o benzinový 3.6 Pentastar, který v roce 2020 doplní naftový 3.0 EcoDiesel. Oba budou spolupracovat s osmistupňovým automatem, Pentastar však bude k dispozici též s šestistupňovým manuálem.

V nabídce budou hned dva systémy pohonu všech kol (Command-Trac 4x4 a Rock-Trac 4x4), v terénu mohou pomoci také uzávěrky obou náprav, samosvorný diferenciál, terénní pneumatiky nebo možnost odpojení předních stabilizátorů. Jak bude Gladiator mimo silnice schopný, dokazuje třeba brodivost až 762 mm.

Jakožto pick-up bude muset být Jeep Gladiator i skvělým tahačem. I v tomto směru má co nabídnout. Na korbě utáhne až 725 kilogramů, tažený přívěs bude mít moci až 3470 kilogramů.

Jeep si tak podle všeho dal na svém pick-upu opravdu záležet. Co všechno si pro nás v tomto ohledu připravil, bychom se měli dozvědět 28. listopadu, kdy se Jeep Gladiator má světu oficiálně představit.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
17. 11. 2018 12:41
pecka
ale to jeepu trvalo.... spravit konecne aj nejaky pick-up.... ale lepsie neskoro ako vobec.... vidim to ze predaje jeepu pojdu aj vdaka gladiatorovi v amerike nadalej pekne hore.... :yes:

PS: aj v eu by taketo nieco ako konkurent pre L200 a amarok mohlo mat sancu... tak uvidime :yes:

dokonalost na 4? .... no predsa jeep [odkaz] :yes: