Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeremy Clarkson dostal od BBC vloni na účet 21 milionů dolarů

Michal Fokt
Diskuze (47)
Hlavní hvězda nejslavnějšího na auta zaměřeného televizního pořadu na světě Top Gearu Jeremy Clarkson dostal od britské veřejnoprávní televize vloni pohádkové peníze. Stačí k tomu opravdu mít jen prořízlá ústa?

Top Gear hýbe automobilovým světem. Pro jakoukoli automobilku je víceméně pocta, v této relaci se objevit a je přitom vlastně skoro jedno, jak moc jízlivá tamní recenze bude. Na projekt veřejnoprávní televize slušný počin, nemyslíte? Ovšem BBC má čich na špičkové pořady z více odvětví, takže to asi nebude tím, odkud je organizace financována.

Otázkou tedy je, jestli je nebo není překvapivé, že od BBC přišlo Jeremymu Clarksonovi vloni na účet 21 milionů dolarů a je tak už dva roky po sobě nejlépe placeným člověkem v BBC. No, pochopitelně že je to obrovská suma a to i na bohatý britský mediální trh, jak ovšem ukazuje analýza těchto příjmů, pochází zejména z finančních transakcí mezi oběma subjekty.

Clarkson za své tlachání o autech od BBC bere ročně přibližně 1,5 milionu dolarů, což víceméně stačí k tomu, aby si mohl pořídit (i několikrát) prakticky jakékoli auto, které je v pořadu testováno. Ale co tedy ten zbytek?

Clarkson je (společně s producentem pořadu Andy Wilmanem) spolumajitelem firmy Bedder 6, která celosvětově spravuje značku Top Gear a to mu na dividendách vloni vyneslo dalších 7,4 milionu dolarů. V září však Clarkson svůj podíl prodal BBC za 12,7 milionu dolarů, čímž se BBC stalo spolu vlastníkem všech práv a příjemcem všech zisků ze značky Top Gear.

Jakkoli se může zdát zvláštní, že se Clarkson vzdal svého podílu za necelý dvojnásobek ročních příjmů, prostě k tomu došlo a BBC tak ujišťuje své diváky, že tím bude existence Top Gearu na BBC zachována i na další léta a nestihne jej tak osud japonského Best Motoring.

Michal Fokt
Diskuze (47)
Avatar - rickster
22. 7. 2013 21:11
Re: Angláni ešte nič dobré nevymysleli
toho cobola si si mohol odpustit, ty chuj.. inak suhlas
Avatar - rickster
22. 7. 2013 21:09
Re: Angláni ešte nič dobré nevymysleli
ty traged, vobec si nepochopil pointu prispevku... o ostatnom sa nema cenu bavit, ty wikiped...
22. 7. 2013 05:36
Že Angličané nic dobré nevymyslely jdi se učit dějepis
Angličané jsou co se týče motorizmu jsou historicky jedny z nejlepších taky že jo dělají ti nejkvalitnější a nejvýkonnější motory už od první světové války a bentley a rolls royce, Pokud si někdy letěl tak v každém Boingu nebo Airbusy jsou motory Rolce royce žádní wolksvagen :D. Každopádně TopGear je nejobjektivnější automobilový pořad a to z jednoduchého důvodu není sponzorován žádnou automobilkou nepotřebuje to,ne jak je to například u programu Autosalon na Prime sponzor je VW těžko by mohly pomluvit VW nebo Škodu to by asi žádný pořad nebyl no tím pádem je to reklama jako spoustu auto moto pořadů které kvůli sponzorování nemůžou říct svůj objektivní názor a jakmile je přestanou sponzorovat pořad zanikne.
Na rozdíl od Topgearu kde si můžou dovolit říct svůj názor na jakékoli auto a zkušenosti s auty mají málo kdo má možnost zkoušet a ničit auta prakticky neomezeně a jedno za jakou cenu. Proto je to nesledovanější pořad proto že je objektivní.
A JEŠTE NĚCO když si se ty navážel na škodě 120 Jeremy si to užíval na Rollsu V12 s klimatizací , Fandím a držím palce Top gearu
:yes:
21. 7. 2013 10:37
Re: Angláni ešte nič dobré nevymysleli
Cejo, Ty ses proste typickej malej zakomplexovanej cobol...
21. 7. 2013 08:43
Re: Angláni ešte nič dobré nevymysleli
Teda, vy jste ale komik... Nebudu se zaobírat vším, co jste tu napsal, ale jen tak pro upřesnění, bezdrátový telegraf je připisován sice Marconimu, ale o pár let dřív ho patentoval Tesla. (Pokud vím, ani jeden z nich není Slovák a ani neměl přezdívku Murgaš). S padákem jste se také netrefil. S prvními nákresy přišel Leonardo da Vinci, pak s ním přišel Vančič (Chorvat) a Lenormand (Francouz)...

K tomu Kempelenovi a jeho šachovém automatu... Roku 1770 Wolfgang von Kempelen sestrojil mechanický stroj, později přezdívaný jako Turek. Stroj vydával za šachový automat, ovšem ve skutečnosti ho ovládal šachista ukrytý v jeho útrobách. K jeho sestrojení ho inspirovalo iluzionistické představení na zámku Schönbrunn, a zde také Turek v přítomnosti Marie Terezie sehrál svou první veřejnou partii.
(Navíc byla rodina von Kempelen Maďarská a pouze žila v Bratislavě, tudíž je otázka, jestli jej lze považovat tak úplně za Slováka... a navíc na území dnešní SR ani nestudoval)

Nebudu tu probírat všechny ty vaše "vynálezce", ať vás tu moc neztrapním....