Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jon Olsson a jeho nové Lamborghini Huracán s výkonem 800 koní (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Švédský lyžař a automobilový nadšenec Jon Olsson představuje svou novou hračku v podobě důkladně upraveného Lamborghini Huracán LP 610-4.

Jon Olsson patří k milovníkům výkonných automobilům, kteří se nespokojí s jejich sériovou podobou. V případě svého nejnovějšího vozu již na jaře letošního roku zveřejnil několik snímků s očesaným a pro řadu úprav připraveným Lamborghini Huracán LP 610-4.

Nyní slavný lyžař představuje výsledek práce švédské společnosti Stertman Motorsports. Ta se postaralo u úpravy několika z jeho předchozích vozů, na něž navazuje stylem úprav provedených na italském supersportu.

Pro vozy Jona Olssona je již tradiční karoserie „zabalená“ do fólie s maskovacím vzorem od WrapZone a „rakev“ na střeše vyrobená na míru z uhlíkových vláken u 56Nord.

Za nepřehlédnutelným zevnějškem se ukrývají poměrně zásadní úpravy pohonné jednotky.

Atmosférický desetiválec o objemu 5,2 litru s výkonem 449 kW (610 k) a točivým momentem 560 N.m byl totiž vybaven přeplňováním od VF Engineering a disponuje nyní výkonem 600 kW (815 k) a točivým momentem 826 N.m.

Jon Olsson uvádí, že s těmito hodnotami zvládne jeho nová hračka akceleraci ze 100 na 200 km/h za méně než 5,3 s, což není příliš velký rozdíl oproti 5,0 s, které na stejnou disciplínu potřebuje Bugatti Veyron.

Kromě přeplňování se desetiválec dočkal i nového systému sání z uhlíkových vláken od Eventuri a výfukového systému značky Akrapovič. Další úpravy se týkají použití odpružení značky K&W, umožňujícího změnu světlé výšky a ocelových brzdových kotoučů od Girodisc. Ty jsou podle Olssona pro zimní provoz vhodnější než karbon-keramické kotouče od Lamborghini.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barry Lyndon
26. 10. 2016 15:52
no nevím...
...držák té rakve na dvou inbusech mi svou "sofistikovaností" připomíná nechvalně proslulé mříže kombíků N1...