Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kawasaki pro modelový rok 2019: Více koní pro H2 a nové barvy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kawasaki již nyní odhaluje změny, které provedla u své vlajkové lodi v podobě modelu H2 pro modelový rok 2019. Spolu s nimi představuje nové barvy pro ZZR1400, Z900RS a Versys 650 i Versys-X 300.

Kawasaki Ninja H2 představuje v současnosti jeden z nejrychlejších jednostopých strojů, s nimiž lze legálně vyrazit na běžné silnice. Vlajková loď své značky ohromuje vedle své rychlosti i svým designem a technikou v čele s kompresorem přeplňovaným litrovým čtyřválcem.

Pro modelový rok 2019 se model H2, který je homologován pro běžný silniční provoz dočkal u svého čtyřválce o objemu 998 cm3 zvýšení výkonu z dosavadních 150,8 kW (205 k) na 170 kW (231 k). Za tímto výrazným nárůstem výkonu stojí řada nových komponentů, z nichž lze zmínit vzduchový filtr, sání či svíčky a došlo i na nové nastavení řídící jednotky.

Kromě vyššího výkonu se může Kawasaki H2 modelového roku pochlubit i novými brzdovými třmeny Brembo Stylema na předním kole, pneumatikami Bridgestone RS11 a TFT displejem s Bluetooth, převzatým z cestovně laděného modelu H2 SX.

Vzhled Kawasaki H2 v modelovém roce 2019 nový samoopravitelný lak. Ten má fungovat na podobném principu jako již používané laky u automobilů, ale pochází z vlastního vývoje Kawasaki. Poslední novinkou je pak nové logo Supercharged na pohonné jednotce.

Kawasaki vedle modelu H2 věnovala v rámci příprav na modelový rok 2019 i dalším strojům ze své aktuální nabídky. Sportovně-cestovní ZZR1400, jejíž atmosférický čtyřválec o objemu 1441 cm3 disponuje výkonem 147,2 kW (200 k), zamíří na trh v netradiční černo-červené barevné kombinaci.

Exkluzivnější provedení ZZR1400 Performance Sport, pro nějž jsou standardem brzdové třmeny Brembo M50, zadní tlumič ‚Öhlins TTX a dvojice titanových koncovek výfukového systému Akrapovič bude k dispozici v barevném provedení, kombinujícím černou, šedou a zelenou.

Novinka letošní sezóny a úspěšný prodejní hit značky Kawasaki v podobě modelů Z900RS a Z900RS Café si pro modelový rok 2019 zachová své letošní barvy, k nimž v případě druhého jmenovaného provedení nabízeného prozatím jen v kombinaci zelené s bílou přibude šedá verze ozdobená pruhem ve stylové zelené.

Adventure modely Versys 650 a Versys X-300 míří do modelového roku 2019 rovněž s novými barvami. Šestsetpadesátka nabídne tři nové kombinace barev, mezi nimiž nebude chybět tradiční zelená a vedle ní bude k dispozici i stříbrné nebo matné černé provedení.

Model Versys X-300 bude k dispozici ve dvou nových barevných provedeních. První kombinuje metalickou šedou s metalickou černou a druhé zelenou s metalickou černou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)