Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia cee'd odhalena bez maskování! Nová generace vypadá lákavě

Stanislav Kolman
Diskuze (34)
Před časem byla třetí generace modelu cee'd zachycena ve tmě na ruských silnicích. Nyní se objevuje znovu, tentokrát už s minimem tajemství.

Určitě si vzpomenete na zářijový autosalon, kde korejská automobilka odhalila odvážný koncept Proceed. Nejednalo se však o vizi budoucího hatchbacku, ale vedle klasického hatchbacku a kombi o třetí karosářskou variantu. Kia ji označovala jako prodloužený hot-hatch, spíše ale k futuristické vizi pasuje označení shooting brake.

Ještě před završením letošního roku ale máme možnost vidět klasický hatchback, o který se na evropských trzích mezi zákazníky ve středí třídě znovu očekává velký zájem. První špionážní snímky nového cee'du poslal do světa web Auto Evolution s odkazem na Motorgraph.

A nutno říct, že auto vypadá hodně atraktivně. Nechybí LED světlomety vpředu a vzadu či důkladně přepracované nárazníky. Zejména při pohledu zepředu si můžeme všimnout širší muskulatury a opomenout nesmíme ani tradiční masku po vzoru tygřího nosu. Design modelu skvěle zapadá do vzhledové mozaiky, kterou Kia načala svými posledními novinkami.

Podle prvních informací bude cee'd osazen přeplňovanými motory se třemi a čtyřmi válci. Základ má tvořit litrový tříválec naladěný na 120 koňských sil, výše bude posazena čtrnáctistovka se 140 koni a chybět nebude ani dieselové CRDi s objemem 1,6litru a výkonem 136 koní. Kromě šestistupňové manuální převodovky nebude v nabídce chybět ani sedmistupňové samočinné ústrojí DCT.

Připomeňme také, že s příjezdem nové generace se cee'd loučí s třídveřovým provedením. Namísto něj nastoupí právě zmiňovaný shooting brake a spekuluje se také o terénnějším provedení. Nabízí se otázka, jestli by produkční verze Proceedu mohla v rámci koncernu Hyundai-Kia dostat ostřejší dvoulitrové T-GDi, které lze aktuálně najít v i30 N. Na odpověď si budeme muset počkat do příštího roku.

Novou Kiu cee'd si v akci můžete prohlédnout na přiloženém videu...

Stanislav Kolman
Diskuze (34)
28. 12. 2017 00:55
skaredsie ako predchodca
Schreyer v 2012 navrhol tak vysoko latku s dizajnom, ze ani sam seba neprekonal po 5tich rokoch. Sportage ale aj ceed ak nie su skaredsie, tak rozhodne neprekonali dizajn starych modelov pri uvazeni, ze je medzi nimi 5 rokov rozdiel a maju k dispozicii kopec novych technologii.

Jedina slabina starych kia modelov je vaha.
Avatar - wakantanka
25. 12. 2017 17:45
Re: proCeed
Neber sa tak vazne. :-)
Avatar - Lackey
25. 12. 2017 12:29
Re: proCeed
No ano, my v Bohnicich v ustave, sme vsetci chori, ostatni wakantankové mimo ustavu su vsetci geniovia.
Avatar - wakantanka
25. 12. 2017 11:32
Re: proCeed
To musi byt niekto mdleho rozumu co podzim svojho zivota travi pod dohledem statneho osetrovatele, aby ocakaval ze sa ten koncept dostane do serie. :-)
Avatar - Ozzman
24. 12. 2017 21:54
Re: Nic moc
Na druhou stranu, může překvapit jiná karosářská varianta.... :-)