Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Cub: studie čtyřdveřového kupé pro autosalon v Soulu

Michal Fokt
Diskuze (2)
Kia přiveze na svůj nejvýzamnější domácí autosalon nový koncept. Mělo by se jednat o kompaktní model se čtyřmi dveřmi. Že by sourozenec Hyundaie Veloster?

Automobilky v poslední době kdoví proč nabývají dojmu, že stačí udělat sedan s elegantním profilem karoserie a hned tomu mohou říkat kupé. Čtyřdveřové, pochopitelně. Touto logikou bychom byli dnes ve zlaté éře kupé, protože tak si dnes říká také každý druhý třídveřový hatchback. Ba co víc, máme tu dokonce i jeden hatchback, který má dveře čtyři a také je to kupé - Hyundai Veloster.

Takže když nám teď Kia ozámila, že na autosalonu v Soulu tento týden představí studii Cub, která bude představovat "čtyřdveřové kompaktní kupé", můžeme si pod tím představit opravdu cokoli se čtyřmi dveřmi, ať už budou rozmístěny na jakémkoli místě libovolně tvarované karoserie.

Mnoho světla nepřináší do tohoto oznámení ani první snímek studie, která ukazuje příď, která není ani trochu podobná tomu, na co jsme dnes u značky Kia zvyklí. Vzhledem k tomu, že by vůz měl mít délku pod čtyři metry, nepůjde nejspíš o čtyřdveřový sedan a mohlo by se tedy skutečně jednat o menšího sourozence Hyundaie Veloster s párem dveří jen na jedné straně vozu. Nechme se tedy překvapit, premiéra auta proběhne už 28. března.

Michal Fokt
Diskuze (2)
26. 3. 2013 09:42
?
koncept sem koncept tam - nějak nerozumím tomu ztracenému tygřímu nosu
25. 3. 2013 17:48
Nadílka
Letos to zatím vypadá tak, že co měsíc to u KIA jedna studie - jinými slovy letos uvidíme již třetí koncept této značky. Rekapitulace: Cross GT si střihlo centrum v USA, Provo zase Rüsselsheimští a kluci z Namyangu přece nebudou sedět v koutě. :-!