Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Picanto: Druhá generace

Ondřej Láník
Diskuze (110)
Nová mini-Kia se světu poprvé ukáže na autosalonu v Ženevě.

Na autosalonu v Boloni byla loni v prosinci k vidění vize nového Picanta prezentována ve formě makety. Návštěvníci březnového autosalonu v Ženevě uvidí hotový automobil. Jeho první fotografie jsou k dispozici již teď.

Ke generační obměně dojde po relativně dlouhých sedmi letech. Novinka samozřejmě dostane nový design, který vznikl v evropském designovém centru ve Frankfurtu pod vedením Petera Schreyera. Picanto je nadále pětidveřovým hatchbackem.

Picanto dostane expresivnější design, který spojí charakteristické prvky aktuální generace, resp. její sportovní verze pro korejský trh, a nových modelů, především MPV Venga. Kia se tak více odliší od sesterského Hyundaie i10.

Picanto bude zřejmě poháněno stejnými motory jako faceliftovaný Hyundai. Jde o čtyřválec 1,2 Kappa v nové verzi Euro 5 s 63 kW a odvozený nový tříválec 1,0 Kappa. Ten zřejmě pod kapotu najde cestu později, ale za to v atmosférických verzích (50 kW, 59 kW) i s přeplňováním (80 kW).

Kia Picanto se postaví proti kolínským trojčatům, který brzy taky čeká generační střídání. Ještě letos dostane velkou konkurenci z Bratislavy - minivůz prodávaný pod značkou VW, SEAT a Škoda. Dalšími silnými hráči v kategorii Mini jsou Fiat Panda nebo Renault Twingo.

Ondřej Láník
Diskuze (110)
Avatar - Katikakus
5. 1. 2011 08:39
Re: Povedený vůz
No pokud bys byl pozorny, tak by sis vsiml, ze na podobne vylevy jako nahore u "Strycka" reaguji bez rozdilu znacek.
Je pravdou, ze u korejcu je to nejvic videt - podobny "bob" se u jinych znacek vyskytuje vyjimecne, snad az na Adu u "rendlik a syn".

Naposled konkretne u clanku o R-classe.
Avatar - Katikakus
5. 1. 2011 08:35
Re: Pičnato a Pikanto
Bububu. Nevyhrozuj smudlo. :-!
Avatar - Krispos
5. 1. 2011 01:02
Re: Povedený vůz
to je jinej inej film [odkaz] >:D >:D >:D
4. 1. 2011 23:28
Re: ČEKÁNÍ NA GODOTA
Posledný určite nie.
Povedzme, že (v ideálnom prípade fandu VW) Polo, Golf, Passat a Touareg sú jedničky. A povedzme ešte Multivan a snáď aj Sharan, aj keď ešte nemal čas presvedčiť. A čo ďalej?

Fox - prepadák.

budúce Lupo - uvidíme

Phaeton - vlajková loď držaná kvôli image výrobcu, na cestách ho nevidno - dokonca ani keď sa tam nachádza

Scirocco - slávne meno, ale v tieni konkurencie, šampión na baterky

Eos - opäť žiadna sláva, najvyváženejší tvar z konkurencie, ale to je tak všetko, čím vyniká, Peugeotu v červenej koži môže len ticho závidieť

Touran - na Francúzov nestačí, facelift je proste málo

Tiguan - nejak nepresvedčil, zdá sa, že Kórejci sú, aspoň v našich krajoch, lepší

Caddy - na konkurenciu nemá - priamy dôkaz mi denne parkuje pre domom, má ho sused naproti. Úroveň trojice novších vozov Partner/Berlingo, Kangoo a Dobló zatiaľ nedobehol.

New Beetle - jak zažiaril, tak zhasol, okrajová záležitosť

Ako vidíš, trieda mini rozhodne nie je jediná, kde má VW ešte čo dobiehať.

;-)
4. 1. 2011 23:19
Re: Povedený vůz
[odkaz]