Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento 2015 se Evropě představí v Paříži

Michal Fokt
Diskuze (26)
Kia v předstihu před pařížským autosalonem představila evropskou specifikaci nové generace velkého SUV Sorento. Na výběr bude ze tří motorů.

Nová Kia Sorento se představila v Koreji koncem srpna a v Paříži se tak logicky dala očekávat premiéra evropské verze. Ta se nám nyní virtuálně představuje a spíše než o vzhled jde v tomto případě o specifikace motorů, protože auto je zvenku naprosto shodné s korejskou verzí a to včetně barvy laku a designu litých kol.

Beze změn je i interiér, u něhož výrobce slibuje výrazné mezigenerační zlepšení jak co se týče prostornosti, tak odhlučnění, použitých materiálů a pochopitelně infotainmentu, jenž se v posledních měsících stává důležitým argumentem pro pořízení nejnovějších aut.

Ale přejděme k motorům. Ty benzinové zastupuje čtyřválec 2,4 l o výkonu 138 kW a točivém momentu 241 N.m, jenž zajistí Sorentu zrychlení z nuly na stovku za 10,4 s a maximální rychlost 202 km/h, což platí pro verzi se šestistupňovým manuálem, v případě automatu se stejným počtem kvaltů je to 10,5 s a 195 km/h.

Základní nafťák 2,0 l poskytuje 136 kW a 402 N.m a v nabídce bude výhradně se zmíněným šestistupňovým automatem. Umí stovku za 10,4 s a rozjede se na rovnou dvoustovku. Silnější alternativou je čtyřválec 2,2 l se 147 kW a 441 N.m. S manuálem akceleruje z klidu na 100 km/h za 9 sekund, s automatem za 9,6 s a maximální rychlost činí v obou případech 203 km/h.

Časový plán uvedení na evropské trhy není zatím znám, ale dá se předpokládat, že k němu dojde klasicky zkraje příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (26)
2. 10. 2014 22:58
Re: Příští zastávka - Mnichov
Nebál bych se říct, že u BMW to v designu už moc kombinují a výsledek je prostě "přeplácaný". U Sorenta mě překvapilo vypuštění několika originálních prvků - seseknutá záď (a ten skoro svislý faldík), maska+světla jako jeden blok a zadní světla před FL (taková chlapácká). Vše je teď hodně uhlazené až strohé - ano, tak trochu protiklad tomu BMW. Nad Sorentem nijak nejásám - počkám si na kontaktní dojmy, ale kdybych teď měl k němu říct jedno slovo, tak to bude: sebevědomé.
Avatar - Rubb
2. 10. 2014 15:17
Re: Příští zastávka - Mnichov
Tohle spíš vypadá, že ho po tom týdenním flámu narychlo vyvíjeli >:D
:no: :no: :no:
Avatar - rohYpnol
1. 10. 2014 20:39
Příští zastávka - Mnichov
Myslím, že v Mnichově by měli zpozornět, protože tohle už začíná zavánět vyšší přidanou hodnotou.Navíc zatímco v Mnichově design nových vozů nutně potřebuje nový směr, protože působí jak přezrálé víno, tak Kia se právě začíná dostávat do nejlepších let.

Smekám, jestli někdy Kia měla za cíl postavit se Škodě či dokonce VW, tak si může zaškrtnout - splněno. Nové Sorento je přirozeným pokračovatelem předešlého modelu v mnohem promyšlenějším a efektnějším kabátě.

Tohle není na celovečerní oslavu, ale přiejmenším na týdenní mejdan :-!

Bravo Kia :yes: :yes: :yes:
Avatar - speedfred
30. 9. 2014 19:02
Re: Podobnost....
tiež ma napadla mazda ako podobnosť.Toper píšeš že vyrobiť to dokáže kde-kto ,súhlasím ALE dôležité je hlavne to predať a to u nedokáže kde-kto.
Mal som kedysi X5 e53 a tá mala snád krajší interier ako nové sorento + zober si do úvahy ponuku motorov + indivilizuaciu interierov a máme jasného víťaza.....
Sorento bolo pri kúpe auta v širšom hľadáčiku ,ale po zvezení sme sa s manželkou zhodli NIE.
30. 9. 2014 17:48
pekne auto ale
- to nie uz skoro ani SUV, ale MPV => svetla vyska hovori za vsetko
- cena bude tam kam sa da lovit ovela lepsie a vybavenejsie auto z napr. z JP produkcie

ked budem chciet MPV pozrem novy Renault Espace co bude teraz
ked budem chciet kombik zase budem pozerat inde ?

naco je niekomu SUV co nie je uz ani SUV ???

to nie je vsak len pripad Sorenta, ale tak isto vid napr. aj CRV ...