Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia ukáže studii nového SUV

Michal Fokt
Diskuze (2)
V Detroitu uvidíme studii SUV značky Kia, která má být předzvěstí nového stylistického směru korejské automobilky.

Kia uvolnila teaser na NAIAS chystané světové premiéry. Bude jí zlatě lakované (s ohledem na proporce patrně fullsize) SUV s výrazně vytaženými blatníky, vysokou přídí, dlouhou kapotou, poměrně nízkou kabinou, zadokolkově umístěnou zadní nápravou a poměrně hranatými tvary.

Jinými slovy - z profilu vypadá zatím velmi dobře - moderně, dynamicky a luxusně. Mám ale špatnou zprávu. Bohužel nepůjde o prémiovou alternativu k Sorentu (alespoň prozatím :) ) jedná se údajně pouze o studii. Něco pozitivního na tom ale najdeme - Kia tvrdí, že vůz ukazuje, jak se designový jazyk značky přetvoří novým, "odvážným směrem".

V blízké budoucnosti se tedy zřejmě dočkáme hned celé řady ještě atraktivněji stylizovaných korejských modelů a kdoví, možná dojde i na luxusní crossover. Ten ostatně už potvrdila sesterská značka Genesis a proporce zatím bezejmenné studie by "zadokolkové" luxusní značce určitě slušely.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Glaukos
7. 1. 2016 14:50
Kia Borrego
Mohli by obnovit Borrego, podle mě nejhezčí Kia. Fakt by mě zajímalo, proč neuspěla
Avatar - 3_diamanty
7. 1. 2016 08:54
taketo
full size SUV by sa kii v amerike ale aj v australii ci blizkom vychode rozhodne zislo.... samozrejme moc nepredpokladam ze pripadna seriovka ktora vzide z tejto studie bude v europe, pre nas to auto urcite nebude.....

tato studia mi vzdialene kasnou pripomina nedavnu studiu s nazvom kia cross GT .... je vidiet ze velke SUV asi kia velmi chce a dobuducna aj potrebuje ... najvyssi cas uz zacat s vyvojom... drzim palce :yes: