Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia ukáže v Ženevě koncept elektromobilu: Známe podobu jeho přídě

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Jak bude vypadat nový koncept elektromobilu pro blížící se Ženevský autosalon, zatím naznačuje pouze jeho příď.

Korejská automobilka o novém konceptu pro Ženevu zatím mluví jako o výrazném. Co si pod tím můžeme představit? Třeba velmi atraktivní dynamické tvary, které připravovaný koncept údajně budou zdobit. „Smyslem automobilového designu je získat si srdce a rozbušit jej o něco rychleji a déle. A ani u elektromobilu tomu nemusí být jinak,“ nechal se v souviste s premiérou elektrického konceptu slyšet Gregory Guillaume, viceprezident pro design ze společnosti Kia Motors Europe.

Připravovaný koncept elektromobilu má dle prvních informací od značky Kia splňovat velmi přísné požadavky na vozy této třídy. A zároveň zahnat obecné obavy, které v souvislosti s těmito auty stále panují. Jako je například omezený dojezd vozu na jedno nabití či jízdní výkony. To vše jsou argumenty, které lidé obecně zmiňují jako důvod, proč by si elektromobil nepořídili.

Jak bude vypadat příď vozu, si můžete udělat představu ze zatím jediné existující oficiální fotografie. Její kontury určuje diodové osvětlení. Jasně viditelné jsou rovněž výrazně vystouplé přední blatníky. A také miniaturní kamery místo vnějších zpětných zrcátek. Že půjde o dynamický vůz, ukazuje rovněž členitý přední nárazník. Kia Motors svůj koncept výrazného elektromobilu odhalí 5. března 2019 na autosalonu v Ženevě.

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Avatar - ElectroDad
22. 2. 2019 14:44
dobře Kia
Libí se mi ofenzíva rodiny Hyundai - Kia na poli elektromobility. S výbornou koncepcí elektromobilu Hyundai Kona electric 64 kWh, která má silný motor a reálný dojezd přes 400 km pak má tento korejský koncern skvěle našlápnuto tuto technologii "oblékat" do designově různorodých hávů.
Avatar - praděda7
22. 2. 2019 09:15
Kuš.....
...to je celý Ford Escort Mark I z roku 1969.... >:D [odkaz]
21. 2. 2019 18:55
Vzhled asi nebude až tak důležitý
Tady je zajímavý rozhovor s Elonem Muskem (v angličtině) [odkaz] . Zásadní informací, kterou jsem si z něj odnesl je potvrzení, že elektromobilita je pouze předstupeň k autonomnímu řízení a u takových dopravních prostředků vzhled bude zřejmě podřízen účelu a ekonomičnosti.