Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia v Ženevě rozšíří nabídku modelu Ceed. Tohle je první nákres crossoveru Xceed

David Bureš
Diskuze (23)
Modelová řada Ceed se ještě letos rozšíří o čtvrtou karosářskou verzi. Pětidveřový hatchback, kombi a shooting brake doplní crossover.

Hyundai sice na letošním ročníku ženevského autosalonu nebude vystavovat, sesterská Kia tam ale chybět nebude. A navíc si pro výstavu připravila zajímavou novinku, očekávaný crossover, zatím označovaný Xceed, který doplní modelovou řadu Ceed. Kia Xceed se začne prodávat ještě během letošního roku.

Ještě před oficiálním odhalením tu máme první skicu, která letmo naznačuje podobu připravovaného auta. Záď se podle nákresu lehce inspiruje ProCeedem, budou tu však mohutnější blatníky a jiná linie bočního prosklení. Očekávejme také oplastovanou spodní část karoserie, jak se u tohoto typu aut sluší a patří.

Kia Xceed bude mít svébytnou karoserii, nečekejme tak jen zvýšený kombík nebo shooting brake s bytelnými ochrannými prvky, ale originálně působící vůz. Na délku bude mít asi 4,5 metru a v nabídce se umístí pod Sportage, ve srovnání s níž bude nižší a kompaktnější. Jestli namítáte, že v takové velikostní kategorii již Kia působí prostřednictvím crosoveru Niro, vězte, že Xceed bude dostupný s konvenčními pohonnými jednotkami.

Očekává se nasazení stejných motorů jako v případě ostatních karosářských variant, což by znamenalo přeplňovaný litrový tříválec, čtyřválec 1.4 T-GDI nebo turbodiesel 1.6 CRDi. Spekuluje se ale též o příchodu plug-in hybridní varianty, která je zatím potvrzena pro kombi Ceed SW. Využije kombinaci benzinového čtyřválce 1.6 GDI (77 kW) s elektromotorem o výkonu 32 kW a bateriemi s kapacitou 8,4 kWh z Nira PHEV.

Uvnitř pak Xceed zaujme digitálním přístrojovým štítem využívajícím obrazovku s úhlopříčkou 12,3 palce nebo displej multimediálního systému s 10,25 palci, což jsou prvky, které pro ostatní karosářské verze Ceedu budou teprve dostupné.

Více se o novém kompaktním crossoveru Kie dozvíme nejpozději v úterý 5. března, kdy vůz bude mít světovou výstavní premiéru na autosalonu v Ženevě 2019.

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - praděda7
21. 2. 2019 13:49
Němečtí vlastizrádci
se snaží a zjevně se jim daří...za III Reichu by jim to neprošlo..... >:D
Avatar - woody-alien
21. 2. 2019 13:18
Re: zrazu ma tych crossoverov
Jasné....veď na čo komu luštenie hieroglyfov. :-)
Avatar - pumpkin
21. 2. 2019 12:27
Zlá informácia
XCeed sa v Ženeve neukáže, až na jeseň vo Frankfurte. Teraz privezú elektrický koncept.
[odkaz]
Avatar - speedfred
21. 2. 2019 11:43
Re: zrazu ma tych crossoverov
>:D
Avatar - xxc
21. 2. 2019 11:40
Re: ...
Akoby nie, čierna 508 jazdí Košice okolie. A vyzerá super, len ležať by som v nej nechcel :-)