Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Königseder Dodge Caliber: tuning ze sousedního Rakouska

Roman Daněk
Diskuze (3)
Rakouský úpravce Königseder upravil americký Dodge Caliber a výsledek je celkem zajímavý. Vedle karosářského paketu je naladěn i naftový dvoulitr.

Rakouský úpravce Königseder se na stránkách Auto.cz objevuje poprvé, ale hned se prezentuje zajímavým tuningovým balíčkem pro Dodge Caliber. Upravený vůz má novou masku s modifikovaným předním nárazníkem a integrovaným spoilerem na spodní hraně, který dodává vozu ještě drsnější výraz, než má sériový Caliber. Na zádi vozu se objevila přítlačná lišta, na bocích jsou širší prahy. O pořádnou zvukovou kulisu se stará kompletně přepracovaný výfukový systém s novým tlumičem a chromovanými koncovkami, které jsou netradičně vyvedeny na bocích za zadními koly.

Modifikovaný podvozek s novými tlumiči od společnosti KW Automotive je tvrdší, což s nižší světlou výškou o 30 mm přináší lepší ovladatelnost a menší náklony v zatáčkách. Dobrou trakci by měla zvládat 20palcová kola s pneumatikami Hankook K104 o rozměrech 245/35 ZR20. Naftový čtyřválec o objemu 2,0 l má po přeprogramování řídící jednotky výkon 129 kW (175 k), což je o 35 koní více než u sériové verze.

Roman Daněk
Diskuze (3)