Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendární Dodge Charger jako kabriolet? Velká vzácnost na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

V Americe se prodává muscle car Dodge Charger tak, jak se nikdy nevyráběl. Vzácný kabriolet má pod kapotou největší osmiválec 440 „Magnum“.

Kultovní Dodge Charger je jednou z nejvýznamnějších amerických automobilových legend. Jeden z nejslavnějších muscle carů všech dob se vždy vyráběl pouze s pevnou střechou, takže pokud zájemce lákala jízda s větrem ve vlasech ve sportovním Dodge, museli se spokojit pouze s menším Challengerem. Teď se však v Americe objevila na prodej unikátní přestavba na kabriolet a vypadá opravdu zajímavě.

V originální nabídce na aukčním serveru Hemmings se píše, že jedinečná přestavba údajně vznikla v letech 2008 až 2009 a zakládá na exempláři z roku 1968. Prodejce a aktuální majitel si jej údajně koupil v roce 2020 a uvádí, že už tehdy byla přestavba kompletně hotová. Zdůrazňuje také, že vychází z originálního chargeru, nikoliv z kabrioletu Dodge Coronet, na jehož technice občas takové projekty vznikají.

Srdcem kabrioletu je největší osmiválec, jaký se tehdy v Detroitu do modelu montoval – obrovský 7,2 litrový motor V8 s obchodním označením 440 „Magnum“ s čtyřkomorovým karburátorem, maximálním výkonem 280 kW (375 koní) a čtyřstupňovou automatickou převodovkou. Látková střecha se pak skládá automaticky pomocí elektromotorů.

Video se připravuje ...

Velká fotogalerie nám pak ukazuje, že nezvyklý Dodge Charger bez střechy sice vypadá nezvykle, ale rozhodně má něco do sebe. V nápadném žlutém odstínu s dekorativními černými pruhy na zádi určitě přitahuje obrovskou pozornost.

A za jakou cenu se speciální Dodge Charger prodává? Do konce aukce zbývá ještě sedm dnů, ale aktuální nejvyšší příhoz je 31.500 amerických dolarů, tedy přibližně 735 tisíc korun podle aktuálního kurzu.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme