Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kriminalisté si došlápli na zloděje Škodovek. Servítky si rozhodně nebrali! (videa)

Jan Mička
Diskuze (16)
Automobily značky Škoda v České republice dlouhodobě patří k nejkradenějším. Při zadržení osob podezřelých z krádeže si kriminalisté neberou servítky.

Podle informací ministerstva vnitra bylo loni v České republice odcizeno téměř 6300 dvoustopých motorových vozidel, což je sice na první pohled docela dost, tendence ale každoročně klesá. Vždyť o rok dříve to bylo více než 8700 vozidel, v roce 2009 skoro 14.000 vozidel, a v roce 2003 to bylo dokonce více než 24.000 vozidel. Asi nikoho nepřekvapí, že nejkradenější automobily nesou na svých kapotách okřídlený šíp (loni celkem 2978 vozidel), konkrétně octavia (loni 1682 kusů) a hned za ní fabia (loni 509 kusů).

Nejhorší situace je tradičně v Praze, a přestože počet ukradených automobilů každoročně klesá a zároveň roste objasněnost případů, viníci krádeží dvoustopých vozidel jsou určeni pouze ve dvaceti procentech případů (od roku 2003 stoupla objasněnost případů o 5 procent). Díky kriminalistům z 8. oddělení prvního policejního obvodu Hlavního města Prahy už ale statistiky mohou příští rok vypadat o něco lépe.

V první polovině července skončil v poutech dvaačtyřicetiletý muž podezřelý z krádeže šesti automobilů Škoda, z nichž dva dokonce podle informací Policie ČR patřily Vězeňské službě ČR. Jenom dva dny na to si kriminalisté z 8. oddělení připsali další úspěch, a sice když zadrželi trojici mužů ve věku od 33 do 44 let podezřelých z krádeží Škody Octavia a Fabia RS. Jedno měli ukrást ne Chodově, druhé na Strahově. Bezprostředně po odcizení měly být vozy odvezeny do Středočeského kraje.

Dva ze tří podezřelých byli podle informací Policie ČR nedávno propuštěni z výkonu trestu. Jeden z nich byl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost devatenáctkrát, druhý třináctkrát. Třetí pachatel bych stíhán pětkrát. Všem hrozí v případě obvinění až osm let za mřížemi.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - JGucci
9. 8. 2016 08:18
Tabulka
Podrobnejsi prehled kradenych Skodovek : [odkaz]

Me muze jen tesit, ze Yeti s ukradenymi 39 ks za rok 2015 patri na chvost zájmu zlodeju!
Avatar - speedfred
9. 8. 2016 06:59
Re: Myslím, že by stálo za to...
No holt,sme sociálna a ľudská EU,aj vrahovia,zlodeji a príživníci majú svoje práva ;-\
8. 8. 2016 12:17
Re: Opravdu hrozba ?
Naprosto souhlasím. Takový pracovní tábory nebyl špatnej nápad. Ne sice v podobě jak vypadaly v 50 letech, ale jistě by to mělo pozitivní efekt na vězně. Už jen ten, že by získali pracovní návyky, což třeba neměli možnost kdy od koho získat! Takže po roce dvou v kamenolomu jim pak nebude dělat takový problémy začlenit se do společnosti.
8. 8. 2016 11:49
Re: Opravdu hrozba ?
Richtig. Banda teplóšů v hotelech za naše love
8. 8. 2016 11:43
Re: Opravdu hrozba ?
Jinak. Tenhle je očividně nenapravitelný, protože nic jiného neumí a nechce umět. V Korei jsou vězni nuceni do prací a to se mi líbí. Něříkám, že ho máme hned pověsit nebo bičovat, ale každej den ráno v 6:00 s krumpáčem a do lomu. Věřím, že spoustě trestanců by spadl hřebínek a nechtěli by zpět do "vězeňských hotelů" za naše prachy.