Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kupte si expediční Trabant 601 z Lega. Světový unikát sestavil český nadšenec

Jan Mička
Diskuze (14)
Vánoce jsou za dveřmi a na internetu se objevuje spousta zajímavých tipů na dárky. Najdete mezi nimi i unikátní expediční Trabant 601 S Universal sestavený z téměř tisícovky dílů.

Pokud stále sháníte vánoční dárek s automobilovou tématikou a nevíte si rady, máme pro vás jeden tip – Trabant 601 S Universal z Lega. Takových byste na internetu jistě našli spoustu, byť se vždycky nemusí jednat o oficiální sady, věrná kopie expedičního speciálu, který do dnešního dne projel takřka celý svět, je ale světový unikát!

Pokud se o automobilové expedice alespoň trochu zajímáte, neměly by vám být trabanty Egu a Babu neznámé. Cestoval Dan Přibáň s nimi projel Hedvábnou stezku, Afriku, Jižní Ameriku a Tichomoří, přičemž na rok 2018 plánuje Velkou cestu domů vedoucí z Bangkoku až do Prahy. Trabantí expedice mají spoustu fanoušků snad po celém světě, zároveň však nenajdete moc upomínkových předmětů, který byste si mohli vystavit na poličku. A možná právě proto vznikla tahle unikátní stavebnice Lego.

Nejde o oficiální set, stavebnici má na svědomí Vilém Šustr a dá se z ní postavit jak trabant Egu, tak i Babu. Neskutečnou práci muselo dát už shánění všech dílů, kterých je dohromady 962, nakonec ale vzniknul přibližně třiceticentimetrový model s řiditelnou přední nápravou, otevíratelnými dveřmi a spoustou krásných detailů.

Cena 4490 korun se může zdát vysoká, je ale potřeba uvědomit, že všechny díly musel někdo nakoupit, napočítat, zabalit, navrhnout a vytisknout návod, a to se vůbec nebavíme o samotném vývoji, který zabral desítky hodin. Za 349 korun můžete koupit jenom samotný návod a dvě sady samolepek, to kdybyste si chtěli potřebné díly shánět sami. Chcete-li mít doma unikát, je tohle Lego jasná volba!

Zdroj: eniqma.cz

Jan Mička
Diskuze (14)
Avatar - 1975ak
9. 12. 2016 22:43
Zase chyba
Když už chce psát o ˇZlutém cirkusu, tak si ověřte, kde už byli a kam pojedou. Poslední část cesty nemá být z Perthu, ale z Thajska. Proč by Austrálii jeli znovu?
9. 12. 2016 22:34
Čas
Kupujete si vlastně čas. Pokud někdo sehnal všechny potřebné díly, které pak složil a udělal z toho model, tak proč ne. Druhá otázka je ovšem velmi omezený počet fanoušků. Takže za mě NE. Tak možná koupí pan Pribaň a ČT.
9. 12. 2016 18:30
Žlutý cirkus.
Pěkné, ale jednoduše moc drahé, i ve světle toho, že LEGO samo o sobě je pěkně mastné.
Avatar - Emel
9. 12. 2016 14:43
Re: Mňa by zaujímala hlavne výroba tohto modelu
Noo... F40 nebo Mini jsou kolem 2500. Ale tím nechci říct že to je drahý.
9. 12. 2016 11:52
Re: Mňa by zaujímala hlavne výroba tohto modelu
Borec si od Lega koupí dílky sestaví model a ten pak prodává. To je jako když si koupím železo svařím si regál a ten dál prodám. Provedl jsem s tím železem něco zvláštního?