Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kuriózní nehoda ve WTCC: Divákům pomohli záchranáři. Ale jinak, než byste čekali…

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Velmi netradiční incident se o víkendu odehrál při tréninku šampionátu WTCC v Portugalsku. Tom Coronel se v neovladatelném voze nebezpečně blížil k divákům, naštěstí mu v dráze stál záchranářský vůz.

Video se připravuje ...

Coronel ztratil kontrolu nad vozem v zatáčce číslo 22. Krátce před nárazem do sanitky se z jeho Chevroletu uvolnilo levé přední kolo. Na první pohled se zdálo, že to bylo v důsledku tvrdého najetí na obrubník. Podrobnější pohled na záběry ale odhalí, že kolo se uvolnilo ještě o něco dříve.

„Krátce před nehodou jsem ve všech pravotočivých zatáčkách bojoval s nedotáčivostí. Mé levé přední kolo se poté uvolnilo a já už nemohl dělat nic, natož vůz zastavit,“ popsal incident sám závodník. Tým Italian ROAL začal pracovat na opravách auta, ale vzhledem k rozsahu poškození se už Coronel zbytku závodního víkendu nezúčastnil.

Dobrou zprávou je, že jezdec i posádka sanitky jsou nezraněni. Znepokojující je ale fakt, že k obdobnému incidentu vůbec došlo. Hned za sanitkou se totiž pohybovali diváci a tak je paradoxně záchranářský vůz ochránil před možným neštěstím. Mezinárodní automobilová federace se jistě zaměří i na to, že mezi sanitkou a závodním okruhem nebyla žádná bezpečnostní bariéra.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
27. 6. 2017 00:49
Bombeiros
Jj, u toho jsem se docela nasmál, prostě proto, že Bombeiros. Městské okruhy nemám moc rád, ale zrovna tenhle víkend se sešli dva, jak Villa Real, tak Baku, co se mi líbili.