Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Vesta kombi a kupé: S jednou se počítá, druhou bychom moc chtěli

Jan Mička
Diskuze (110)
Nový model Vesta v nabídce Lady postupně nahradí Prioru a vedle sedanu se počítá také s kombi. Bude vypadat nějak takto?

Lada Vesta se v podobě konceptu představila už loni v srpnu a od druhé poloviny letošního září sjíždí z výrobní linky v Iževsku. Vedle karoserie sedan, se kterou se vůz už na konci listopadu oficiálně vydá na ruský trh, se počítá také se dvěma verzemi kombi (klasickou a oplastovanou) a hatchback, přičemž vlastní představu o podobě první z nich vypustil do světa maďarský grafik X-Tomi. Co na ni říkáte?

Osobně si na styl Vesty nemůžeme stěžovat, byť výrazné prolisy na bocích karoserie nemusí být po chuti každému. Zjednodušeně řečeno si grafik s návrhem moc práce nedal, protože pouze prodloužil střechu, přidal další sloupek karoserie a nad zadním oknem našel místo decentní spoiler, potřebovali byste ale něco jiného? Je navíc třeba počítat s faktem, že Vesta bude patřit k nejdostupnějším automobilům v Evropě (sedan by mohl začínat zhruba na 170.000 Kč), a zbytečné módní výstřelky by pouze zvyšovaly cenu výroby. S trochou představivosti dostanete i oplastované provedení, nebo se na něj můžete podívat v našem článku z konce letošního července.

Verze kupé, kterou má na svědomí grafik Theophilus Chin, už tak jednoznačná není, je spíše naším přáním než skutečnou položkou v plánování Lady. Boční prolisy karoserie v tomto případě nejsou tak intenzivní a elegantní linie střechy celku jednoznačně sluší. Kdyby se automobilka pro výrobu skutečně jednou rozhodla a držela cenu přiměřeně nízko, pravděpodobně by jevila zájem převážně mladší klientela.

Jak jsme uvedli již dříve, objeví se pod kapotou Lady Vesta tři verze zážehové šestnáctistovky (64, 78 a 84 kW) párované s manuální šestistupňovou a robotizovanou převodovkou. Do konce letošního roku vznikne asi 6000 exemplářů s karoserií sedan, cílem je ale vyrábět až 100.000 vozů ročně.

Jan Mička
Diskuze (110)
18. 10. 2015 11:26
Re: kdyz rusak vyrobi nejako spotrebku
Myslím, že sú väčšie ohavn osti ako Lada 110. Oproti Fabii 2 je to celkom pohľadné auto, len tie brzdy, keby boli účinnejšie. Inak klimatizáciu si mihol mať už aj v Kaline 1.
Avatar - Barrichello
17. 10. 2015 19:43
Re: Pane Mičko...
je >:D
Re: kdyz rusak vyrobi nejako spotrebku
Jiste, neumím to nebo je to pravda. A ty ses chytrej jak rádio. >:D >:D >:D >:D

Nedá se argumentovat vzhledem ke "kvalite" výchozího príspevku.

Zádnou urázku v mém príspevku nevidím.
17. 10. 2015 14:06
Re: kdyz rusak vyrobi nejako spotrebku
1. Nebudu tady psat nekolikastrankove state, kdyz to sem v podstate nepatri.
2. Pokud se neda argumentovat, tak to bud neumis, nebo je to pravda ;-) V oubou pripadech se priste tedy zdrz urazek.
3. Da, neda, opet obecne tvrzeni bez argumentu. Jak si to vysvetluji ja jsem uvedl v predchozim prispevku.
4. :yes:
Re: kdyz rusak vyrobi nejako spotrebku
"muj prispevek byl v diskuzi o Lade, nikoli na odbornem webu o druhe svetove valce" - to je celkem jedno na jakém webu to píses. Kdyz neco píses, tak más být schopen argumentovat.

Proti slintu typu "Kdyby se rusaci nepripojili k okupaci Polska, dost mozna by zadna valka nebyla... " se moc argumentovat nedá.

Bez podpory SSSR by k obsazeni Polska mozna nedoslo, mozná doslo jiným zpusobem, ale tvuj slint ze dost mozná by nebyla 2. svetová válka se tím vysvetlit nedá.

"muzes zacit tim, ze si prectes treba neco o paktu Molotov-Riebbentrop" - neboj, o tom paktu jsem toho cetl dost a hned v nekolika jazycích.