Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Postrach pro italské piráty silnic? Urus akceleruje rychleji než policejní Gallardo!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Do automobilové flotily italských strážců zákona patří Lamborghini Huracán a Gallardo. Lze očekávat, že se v brzké době rozroste i o nové SUV Urus.

Díky práci šikovného grafika jménem Aksyonov Nikita, jenž návrh policejního SUV uveřejnil na síti Behance, můžeme vidět, jak by Lamborghini Urus vypadalo v policejním hávu. Nechybí tradiční světle modré lakování doplněné bílými pruhy, italskou trikolorou a samozřejmě ani střešní majáky.

Dá se předpokládat, že Urus se ve službách italských strážců zákona skutečně objeví a dost možná bude vypadat právě takto. Předlohou totiž bylo Lamborghini Gallardo, které tamní policii již slouží a o němž jsme psali již před časem.

Urus možná není tak atraktivní jako čistokrevný supersport, ale má mnoho výhod. Je praktičtější, honičky zvládne i mimo zpevněné cesty a hlavně akceleruje rychleji než Gallardo! Je to tak, zatímco dosavadní sporťák ve službách policie zrychluje z klidu na stovku 3,7 sekundy, Urus potřebuje o desetinku vteřiny méně. A to vzpomeňme fakt, že dlouho očekávaná novinka Lamba váží nemalých 2,2 tuny.

V případě Gallarda skutečně nejde jen o propagační vůz. Superauto hlídkuje na italských dálnicích, ale posloužit může i při nutnosti první pomoci či rychlého převážení orgánů. Pro tyto účely má pod přední kapotou schovanou speciální lednici a ve výčtu netradiční výbavy nechybí ani defibrilátor.

Zavazadelník Urusu pojme ještě více, konkrétně 616 litrů. Mnohem zajímavější jsou ale specifikace motoru: pod kapotou pracuje čtyřlitrový vidlicový osmiválec s výkonem 484 kW a 850 N.m točivého momentu. O zrychlení na stovku už byla řeč, na dvojnásobku je Urus za 12,8 s a pokračovat může až na 305 km/h. Samozřejmostí je pohon všech kol a kooperace motoru s osmistupňovým elektrohydraulickým automatem.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - nolinek
9. 12. 2017 00:44
zase reklama :-(
Ach jo, zase reklama. Tak když reklamu, tak přímo na míru panu Machalovi [odkaz]
8. 12. 2017 21:17
Jedině Alfa
Jistě, 1-2 kousky bude italská policie převážně z propagačních důvodů používat, ale jediná skutečně správná značka pro tento bezpečnostní sbor je samozřejmě Alfa Romeo, popř. Fiat! :-) :yes:
8. 12. 2017 15:39
pomylene priority...
V Italii rychlost nepotřebuju,spiše panceřovani by bodlo a neprustřelna skla,bo Taloška je plna kozomrdskych krimigrantu a ti hafo radi utoči na policejni auta čagany,šutry a molotov koktejly...stejně tak Anglie,Francie,Německo,o Švedsku je zbytečne psat,to je ztracena země.