Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini po SUV zvažuje další model. Tenhle kombík by se nám hodně líbil!

David Bureš
Diskuze (11)
Ostře řezaný shooting brake by se podle našeho názoru k italskému výrobci ze Sant‘ Agaty náramně hodil. Zatím však existuje jen v digitální podobě.

Lamborghini dnes nabízí dvě modelové řady – desetiválcový supersport Huracán a dvanáctiválcový Aventador, ke kterým ještě letos přibude SUV Urus. Jím by však expanze nemusela skončit, protože v Sant‘ Agatě už zvažují, jaký další model by automobilka mohla nabídnout. Ruský designér Igor Šitikov by měl jeden nápad.

Je jím třídveřový kombík, neboli shooting brake, který si můžete prohlédnout na přiložených snímcích. A my musíme prohlásit, že návrh autora původem z Moskvy se nám hodně líbí!

Agresivní design plný hran ve stylu Reventónu inspirovaného stealth stíhačkami by k Lamborghini naprosto seděl. Vize na všechny strany hlasitě volá, že je nejrychlejším shooting brakem široko daleko. I Ferrari GTC4Lusso by se před ním raději schovalo...

V tuto chvíli je dílo ruského designéra (bohužel) jen a pouze digitálním návrhem. Ani nevíme, co by Lamborghini mohlo jako čtvrtou modelovou řadu nabídnout. Často se spekuluje o tom, že by konečně mohl být realizován koncept sedanu Estoque, vyloučeny nejsou ale ani jiné možnosti. Ze Sant´ Agaty přitom zní, že jen v historii automobilky existují různé možnosti, čím se inspirovat.

A shooting brake by mezi ně mimochodem patřil. Již v roce 1966 (pouhé tři roky po založení Lamborghini) vznikl na bázi modelu 400 GT shooting brake nazvaný Lamborghini 400 GT Flying Star II. Postavila jej karosárna Touring v době, kdy továrna ze Sant‘ Agaty teprve hledala designérský směr, kterým se upínat. Tvarově se totiž kombi zcela odlišovalo od výchozí 400 GT.

Flying Star II byl postaven v jediném exempláři, přičemž se jednalo o vůbec poslední automobil postavený firmou Touring, která krátce po jeho prezentaci zkrachovala. Oživena byla opět až v třetím tisíciletí.

David Bureš
Diskuze (11)
23. 10. 2017 21:20
Re: OMG
Ono úplne stačí, keď príde jeden drbko s príznačným nickom fostek a poučí ma. Máš aspoň pedagogické minimum, Hurvínku?
23. 10. 2017 21:18
Re: Kombík?
Na teba som čakal, až mi to ukážeš, trúbka. Nie, nie je to názov pre túto karosériu, je to názov pre karosériu napr. Ferrari Lusso, jak vyššie napísal kolega VojtaD.
23. 10. 2017 19:27
Re: OMG
Dobrá otázka. Odpoveď hľadám už dosť dlho. Škoda, že automobilky nie..
23. 10. 2017 19:26
Re: Kombík?
Pohoda, každý môže mať iný názor. Podľa úvodnej fotky povedzme že to tak vyzerá. ;-)
Ale každopádne to ešte veľa neznamená, ak vôbec niekedy bude. Maľovánky jednotlivcov sa zväčša stratia v čase.
Avatar - Vojta D
23. 10. 2017 19:15
Re: Kombík?
Ja se omlouvám, nevšiml jsem si fotek, soudil jsem podle úvodní... tedy souhlasím...